Ritva ja Paavo olivat kutsuneet meidät ja Päivin perheen lettukesteihin Leppäkoskelle. Matkalla poikkesimme kuvaamaan Leppäkosken kansakoulua, jossa Antti aikanaan kävi neljä ensimmäistä kouluvuottaan ennen kuin aloitti oppikoulussa Hämeenlinnassa. Kävimme kuvaamassa myös Leppäkosken urheilukentän, jossa Anttikin aikanaan harrasti yleisyrheilua mutta joka nykyisellään on ränsistynyt eikä siellä näytä enää olevan minkäänlaista toimintaa. Kuvat aion liittää Antista tekeillä olevaan kuvakirjaan.

Ritva oli keittänyt maukkaan kanakeiton, jonka jälkeen saatiin lettuja kotitekoisten hillojen kanssa. Vatsa oli täynnä herkkuja, kun vielä kahvin kanssa syötiin juustokakkua. Ritva oli ehdottanut etukäteen, että mentäisiin ruokailun jälkeen Hausjärven Turkhautaan Miinan montulle, jonka kesäteatterissa esitettiin näytelmää Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja. Näytelmä on ilmeisesti hyvin suosittu, koska isohko katsomo oli täynnä väkeä. Väliajalla joimme Leppäkosken Marttojen tarjoamat kahvit. Paikalla lenteli runsaasti ampiaisia ja yhtäkkiä yksi ampiainen lensi Antin suuhun ja pisti kurkkuun. Tilanne olisi saattanut olla tosi vaarallinen, mutta onneksi Antti ei ole allerginen ampiaisille ja lisäksi tilaisuuden järjestäjiltä löytyi kyypakkauksia, joten Antti sai lääkkeen hyvin nopeasti. Katsoimme näytelmän loppuun, vaikka Antin kurkku olikin kipeä. Onneksi se ei kuitenkaan turvonnut.

20160807_145524 (2).jpg

20160807_145324.jpg

 

Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja -näytelmässä Mielensäpahoittaja kirjoittaa oman muistokirjoituksensa, koska hänen mielestään kukaan muu ei tunne hänen elämäänsä eikä tekojaan. Hän tekee myös testamentin, johon hän kirjaa sekä aineellisen että henkisen perintönsä. Arkkukin pitää tehdä, että se on valmiina sitten, kun sitä tarvitaan.

Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja oli kiinnostava näytelmä. Olen lukenut Tuomas Kyrön kirjoittamia Mielensäpahoittaja-kirjoja, ja tämä näytelmä oli hyvin samanhenkinen näiden kirjojen kanssa. Se oli sekä hauska että surumielinen. Siinä on syvällistä pohdiskelua ja toimintaa. Miinan montun katettu katsomo on hienosti rakennettu melko jyrkkään rinteeseen niin, että katsomon jokaiselta paikalta on hyvä näkyvyys näyttämölle. Miinan monttu sijaitsee neljän tien risteyksessä, ja jotkin tahot ovat nyt esittäneet vaatimuksen, että teatteriesitykset siellä olisi lopetettava, koska heidän mielestään paikka ei ole liikenteellisesti turvallinen. Se olisi todella vahinko, jos näin tehtäisiin!