Kävin SPR:n Veripalvelussa Sanomatalossa verenluovutuksessa. Siellä oli mukavan rauhallista; luovuttajia oli koko ajan, mutta henkilökuntaakin oli niin paljon, että jokaiselle luovuttajalle oli oma hoitaja, joka piti seuraa koko luovutuksen ajan. Ehdin vielä juoda Veripalvelun tarjoamat kahvit kaikessa rauhassa ennen kuin lähdin junalla Pasilaan Haaga-Heliaan, jonne olin sopinut tapaamisen opiskelijan kanssa. Tämä viimeinen ohjattavani, joka on tehnyt opinnäytetyötään vuosikausia, lupasi nyt tehdä työn valmiiksi jouluun mennessä. Hän ei enää saisi lisäaikaa opinnoilleen, joten ellei hän nyt tee työtään, se jää tekemättä. Toivon todellakin, että työ valmistuu ja minäkin voin päättää opinnäytetöiden ohjausurani tyytyväisenä onnistuneeseen lopputulokseen.

 

20160908_175309.jpg

20160908_181051.jpg

 

Iltamenona oli tänään taidenäyttelyn avajaiset Gumbostrand Konst & Formissa. Joimme kuohuviinit, kuuntelimme kansanedustaja Markus Lohen näyttelyn avaussanat ja katselimme taideteoksia. Hannu Palosuon näyttelyn teemana on Sharing Dreams with Others (and then Making a Collective Story), ja esillä on hänen töitään kolmen viimeisen vuoden ajalta. 20-vuotista taiteilijauraansa juhliva Palosuo täyttää syyskuussa 50 vuotta. Hänen näyttelynsä jakautuu kahteen osioon, brasilialaisille kahvisäkeille maalattuihin isoihin ja värikkäisiin kukka-asetelmiin sekä harmaan ja beigen sävyisiin töihin.

Toinen näyttelyn taiteilija Johannes Rantasalo esittelee näyttelyssä lasitöitään, joiden teemana on Animal Farm ja kolmantena taiteilijana on Gumbostrand Konst & Formin kuukauden nuori taiteilija Susanna Sääskilahti.