Maanantaina juotiin ystäväpalvelutapaamisella Nikkilässä syntymäpäiväkahvit, ja mainion makuista vadelmamoussekakkuakin oli jäänyt viikonloppuna vietetyistä juhlista. Tiistaina olin isän seurana Porvoon sairaalan silmätautien poliklinikalla kontrollikäynnillä. Siellä kohdellaan asiakkaita aina hyvin, vaikka kontrollikäynti, jossa on useita eri vaiheita, venyykin helposti pariin tuntiin ja joskus ylikin.

Puolen vuoden ikäinen autoni kutsuttiin jo toisen kerran niin sanotun laadunparannuskampanjan takia korjaamolle. Ensin, muutamia viikkoja sitten, siitä korjattiin takapenkin keskimmäinen turvavyö ja nyt sitten käsijarru. Korjaustyö kesti onneksi vain vartin verran ja odotusajaksi sain kahvilipukkeen autokorjaamon kahvioon. Korjauksen valmistuttua kävin moikkaamassa Ritvaa ja Penaa, kun korjaamo oli Herttoniemessä, josta oli lyhyt matka heille.

Perjantaina tein laukkukauppoja Itäkeskuksessa. Olin tilannut verkkokaupasta kotimaisen valmistajan sastamalaisen Okay Stylen laukun. Halusin kuitenkin vaihtaa sen hieman pienempään, joten kun tehtaan omistaja oli tulossa Helsinkiin, sovimme, että tapaamme Stoan parkkipaikalla; minä palautan tilaamani laukun hänelle ja hän tuo mukanaan erilaisia laukkuja, joista voin valita uuden. Loppujen lopuksi valitsin sitten kolme eri tarkoitukseen sopivaa laukkua. Olin myös sopinut Jarnon ja Hennan kanssa, että menen metrolla Itäkeskuksesta Lauttasaareen. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun ajoin metrolla sinne asti. Matka kesti parikymmentä minuuttia, ei tarvinnut ajella ruuhkassa eikä Lauttasaaressa tarvinnut etsiä autolle parkkipaikkaa. Koska oli kaunis ja aurinkoinen sää, Jarno, Henna ja minä ajoimme autolla Lauttasaaren rantaan Paseo Cafe & Grill -ravintolaan. Sieltä oli kauniit näkymät merelle, josta jäät olivat jo sulaneet ja jossa uiskenteli joutsenia ja sorsia. Pakkasta oli pari astetta, joten istuimme sisätiloissa.

Sunnuntainakin oli pakkaspäivä, Gumbostrandissa meri on vielä aivan jäässä ja jäällä näkyi jokunen pilkkijä ja hiihtäjäkin. Kävimme katsomassa Gumbostrand Konst & Formin näyttelyn, jossa oli muun muassa japanilaisen Yuichiro Saton töitä. Sato asuu Suomessa ja hän haluaa kuvata "Suomen sielun japanilaisen maalarin näkökulmasta". Hänen työnsä kuvaavat pääasiassa suomalaisia koivumaisemia. Merja Simberg maalaa isolle kankaalle värikkäitä teoksia. Niklas Tallqvist on Hufvudstadsbladetin valokuvaaja, jonka kuvia on valittu vuoden lehtikuvaksikin. Taidenäyttelyn jälkeen ajoimme lounaalle N'avetan Laituri -ravintolaan, joka oli herännyt talviuniltaan oltuaan talviajan kiinni. Tarjolla oli sieni- ja lohikeittoa, ja lisäksi paikan emäntä maistatti meillä paikan päällä valmistettuja rieskapizzoja, muun muassa poropizzaa, kinkku-chorizopizzaa ja tonnikalapizzaa. Aurinko paistoi, mutta pakkasta oli sen verran, ettei ihan terassilla tarjennut ruokailla.

Hiihdon MM-kisat Seefeldissä päättyivät, ja Suomi sai kisoista ainoastaan yhden pronssimitalin. Kyllä me vähän enemmän sieltä odotimme, mutta kun suomalaisilta ei oikein mikään onnistunut, ei tuloskaan voinut olla parempi. Hiihtäjät moittivat suksiaan ja tuntui, ettei hiihtäminen oikein huvittanutkaan. Kaiken kaikkiaan aika alavireiset kisat Suomen joukkueelta. Nyt sitten rupeamme odottamaan ampumahiihdon MM-kisoja, joissa Kaisa Mäkäräinen toivottavasti onnistuu paremmin.

 

20190303_115809.jpg

Merja Simberg: Take the other way, Sonny/theme: Miami Vice.

 

20190303_121956.jpg

Yuichiro Sato: Koivumaisema II