P1070004.JPG

Puutarhan omenalajikkeita.

Viikonlopun aikana keräsimme yhden omenapuumme alta nelisenkymmentä kiloa maahan pudonneita omenoita ja tänään meillä oli aamulla aika varattuna Nikkilästä Sipoon mehuasemalta, jossa omenat puristettiin mehuksi. Mehua tuli runsaasti, ja osa siitä pullotettiin mehuasemalla muovipulloihin, jotka pantiin pakastimeen kotona. Osan toimme kotiin isoissa astioissa ja pastöroimme itse, koska mehuaseman pastörointiajat olivat niin varattuja, että olisimme joutuneet odottamaan pastörointia puolitoista viikkoa. Siihen mennessä kaikki omenat olisivat ehtineet pilaantua, koska ne maahan pudotessaan olivat saaneet kolhuja. Mehuaseman toiminta oli tehokasta ja noin puolessa tunnissa homma oli hoidettu.

Mehun lisäksi omenoista, joita tänä vuonna on tullut ennätyksellisen paljon ja joiden laatu on ollut poikkeuksellisen hyvä, on tehty omenasosetta, -piirakkaa sekä -paistosta. Niitä on myös syöty sellaisenaan.

Päivällä piti käydä pikaisesti ostamassa uimapuku, kun pääsin lyhyellä varoitusajalla mukaan vesijumpparyhmään. Vesijumppa pidetään maanantai-iltapäivisin Ingmannin vanhassa meijerissä, joka on täysin kunnostettu ja jossa on hienot uima-allas- ja kuntosalitilat. Meitä oli paikalla kolmetoista eri-ikäistä ja erikuntoista vesijumppaajaa. Kolmen varten jumpan jälkeen olo oli oudokseltaan aika uupunut mutta tyytyväinen.