Torstaina hallitus piti tiedotustilaisuuden siitä, miten koronavirustilanteeseen varaudutaan. Yhtenä varautumiskeinona yli 500 hengen tilaisuudet joudutaan perumaan ainakin kuukauden ajaksi eli 12.4. asti. Tuo 500 hengen raja on hyvin keinotekoinen, joten varmaan sitä pienempiäkin yleisötilaisuuksia peruutetaan, ja eiväthän ihmiset välttämättä lähde niihin, vaikka niitä järjestettäisiinkin.

Perjantaina meillä oli tarkoitus viettää minun syntymäpäivääni Tampereella, josta olimme varanneet hotellihuoneen yhdeksi yöksi ja liput perjantai-illan Notre Damen kellonsoittaja -musikaalin esitykseen Tampereen Teatterissa. Vahvistus siihen, että perjantain esitys peruutetaan, saatiin vasta perjantaina iltapäivällä. Ensin siitä ilmoitettiin teatterin nettisivuilla ja Lippupisteeltä tuli tekstiviesti vasta vähän ennen kolmea. Koska kuitenkin oli odotettavissa, että esitys peruutetaan, olin peruuttanut hotellivarauksen jo aamupäivällä.

Sipoon kunta ilmoitti, että se sulkee monitoimihallin loppukevääksi. Niin loppuivat myös kuntosaliharjoittelu ja jumppa ennen kuin olin päässyt kunnolla niitä aloittamaankaan. Sipoon suomalainen seurakunta ilmoitti, että myös ystäväpalvelutoiminta keskeytetään toistaiseksi.

Ensi perjantaiksi olimme varanneet liput Nunnia ja konnia -musikaalin iltapäivänäytökseen Lahden kaupunginteatterissa ja saman illan konserttiin Lahden Sibeliustalossa, jossa Sinfonia Lahden piti esittää Sipe Santapukin säveltämä sinfoninen runo Ukkonen. Myös nämä tilaisuudet on peruutettu.

Kalenterissa on nyt seuraavan kuukauden ajalle paljon tyhjää tilaa. Milläköhän tavalla sen saisi mielekkäästi täytetyksi, kun oleskelua väkijoukoissa ja vierailujakin pitää välttää? Se jää nähtäväksi.