Söimme tänään lounasta kesä-Porvoossa Zum Beispiel -ravintolassa. Vanha Porvoo oli tupaten täynnä turisteja ja parkkipaikatkin olivat täysiä. Kirkonmäeltä löytyi kuitenkin yksi vapaa parkkiruutu, johon sain autoni. Meitä oli lounaalla Jarkko, Corinne, Riana, Jarno, Henna, Tanja, Eitan ja minä. Söimme sisätiloissa, koska ulkona oli helteinen ilma ja aurinko paistoi suoraan ulkoterassin pöytiin. Sisälläkin oli kyllä tosi kuuma, mutta ruoka oli hyvää ja seura mukavaa. Lounaan jälkeen kävin kasomassa Jarkon remontoitua ja ihan vähän vaille valmista kylpyhuonetta, josta oli saatu aikaan erittäin tyylikäs ja toimiva tila.

Lumia-puhelimeni on jo jonkin aikaa toiminut hieman epäluotettavasti ja päätin hankkia uuden puhelimen. Sain ensimmäisen Nokia-kännykän työpuhelimeksi vuonna 1991 ja siitä lähtien minulla on ollut vain Nokian puhelimia, ensin työpuhelimina ja sen jälkeen omina. Nyt olin päättänyt vaihtaa merkkiä. Antti oli selvittänyt, että haluamaani mustaa Samsung-puhelinta olisi Itiksestä saatavilla, joten ei auttanut muu kuin lähteä vielä ajamaan Itikseen. Myymälän ilmastointi ei toiminut, joten sen puolen tunnin aikana, joka meni oman vuoron odotteluun ja siihen, kun vanhan puhelimen tiedot siirrettiin uuteen, ehti jo tulla hiki. Myyjäpoika valittelikin, että ilmastointi oli epäkunnossa ja että heillä oli hikiset työolot. Vettä piti kuulemma juoda vähän väliä.

Puhelimen perustoiminnot olivat helppoja ja entisen puhelimen kanssa samantapaisia, joten viestien lähettäminen ja vastaanottaminen sujui, samoin puheluiden soittaminen. Puheluihin vastaaminenkin alkoi onnistua, kun Antti neuvoi, että puhelimen soidessa vihreää luuria pitää liu'uttaa eikä painaa niin kuin vanhassa puhelimessa. Itse asiassa puhelin vaikuttaa toiminnoiltaan loogiselta. Sillä saa myös vanhaa puhelinta parempia kuvia.