P1210958 (3).JPG

Joutsenten jalat palelivat Hangelbyträsketin jäällä.

Meitä lähellä oleva lounas- ja juhlapaikka Willa Söder vaihtoi omistajaa. Sini myi paikan, jonka uusina yrittäjinä jatkaa nyt Ravintola Veljesten väki. Maanantaista lähtien toiminta on ollut uuden omistajan hoidossa. Menimme perjantaina lounaalle Willa Söderiin, jonka henkilökunta on sama kuin Sinin aikana ja toimintakin jatkuu entisenlaisena vielä juhannukseen asti. Sen jälkeen paikka suljetaan ja siellä tehdään remontti. Ravintola Veljekset muuttaa loppuvuodesta 2019 toimintansa Eriksnäsintieltä Willaan Taasjärventielle. Perjantaina lounasruokana oli naudanlihahampurilainen ja ranskalaiset, oli muuten erittäin hyvä hampurilaispihvi ja maistuvat lisukkeet. Annos oli työmieskokoa, joten sitä ei millään keveää eläkeläiselämää elävä pystynyt syömään kokonaan. Salaattipöytä oli myös monipuolinen. Ja jälkiruoaksi vielä pannukakkua ja mansikkahilloa.

Lauantaiaamuna kävelin järvelle katsomaan, missä vaiheessa kevät siellä on. Järvi oli vielä tanakassa jäässä. Muuten järvi ja sen ympäristö oli täysin hiljainen, mutta jäällä oli kaksi joutsenta. Ensin ne seisoivat paikallaan yhdellä jalalla, sitten ne lähtivät hitaasti peräkanaa kävelemään rantaa kohti. Yhden kerran toinen joutsen oikaisi kaulansa ja päästi melkoisen törähdyksen. Iltapäivällä menin terveyskeskukseen isää katsomaan. Hän oli edellisenä iltana oksentanut ja siksi joutunut eristyshuoneeseen. Minun piti pukea ylleni kertakäyttöessu, suusuoja, kengänsuojat ja käsineet ennen kuin pääsin eristyshuoneeseen. Isä oli ihan hyvässä kunnossa ja pirteä, joten ei hänellä kyllä mitään vatsatautia ainakaan enää ollut.

Antti sai Päivin perheeltä tammikuussa syntymäpäivälahjaksi kolmen ruokalajin päivällisen heidän kodissaan. Lauantaina Päivi ja Juuso tarjosivat meille maa-artisokkakeittoa, possunposkia, muusia ja hapankaalisalaattia sekä omena-marenkikakkua. Ruoka oli erittäin herkullista ja ilta sujui mukavasti Päivin, Juuson, Jannen ja Juulian seurassa.

Sunnuntaina kävin taas katsomassa isää ja samalla matkalla valokuvasin Nikkilässä Sipoonjoella tundrahanhia, joita oli satamäärin ja joutsenia, joita oli parikymmentä joessa ja jokea ympäröivällä pellolla.

 

P1220047 (2).JPG

Tundrahanhia Sipoonjoessa Nikkilässä matkalla Siperiaan.