Keskiviikkona lähdin kotoa aamulla jo puoli seitsemän aikaan. Hain Maria-Liisan mökiltä Boxista ja ajoimme Hyvinkäälle, jonne Martti oli tuonut autonsa korjaamolle. Otimme Martin kyytiin ja ajoimme Paippisiin. Auton korjaus hoitui nopeasti ja jo ennen puoltapäivää ajoin Martin kanssa takaisin Hyvinkäälle autoa hakemaan.

Puolenpäivän jälkeen aloimme Paippisissa odottaa Ilmajoelta tulevia vieraita, jotka saapuivat yhden aikoihin. Oli tosi kiva nähdä Tuulaa, Heikkiä, Ainoa ja Taitoa taas pitkästä aikaa ja kuulla sitä minun korvaani niin kovin kotoisalta kuulostavaa Etelä-Pohjanmaan murretta, jota puhutaan kovaa ja leveästi. Eteläpohjalaisuus on minussa edelleenkin tosi vahvana, vaikka en ole siellä asunut lapsuuden muutamaa ensimmäistä vuotta lukuunottamatta.

Ensi vuodeksi on taas sovittu Mäkelän suvun sukutapaaminen Ilmajoella tai sen lähiseuduilla. Juhla järjestetään taas samaan aikaan tangomarkkinoiden kanssa eli mitä todennäköisimmin lauantaina 8.7.2017. Siihen olen ajatellut yhdistää Seinäjoen Tangomarkkinoiden Tango Finlandia -konsertin, joka pidetään perjantaina 7.7.

Olemme seuranneet Yle Teemalla esitettävää espanjalaista sarjaa Gran Hotel, jota esitetään maanantaista torstaihin. Kaikki kolmen tuotantokauden 66 osaa esitetään yhteen menoon kesän aikana. Sarja sijoittuu vuoteen 1905 ja se kertoo fiktiivisessä Cantaloan kylässä sijaitsevasta hotellista. Sarjan esittelyssä kerrotaan, että se on "valheita ja viettelyksiä tulviva uusi, monesti palkittu epookkidraamasarja". Ja sitä se onkin, kiinnostava ja koukuttava tarina, jossa on sekä konnia että sankareita, mutta ketkä sitten ovat niitä sankareita ja ketkä konnia?

Torstaina kävin Jarkon, Corinnen ja Rianan kanssa lounaalla Porvoossa Hanna-Mariassa, joka on maukasta kotiruokaa tarjoava ruokapaikka. Paikalla oli väkeä runsaasti. Pöydät sekä sisällä että ulkona terassilla olivat melko täysiä ja kassalle oli jonoa. Ruoka oli hyvää niin kuin se yleensäkin on.

Pihapiirissä on luonnonantimia tarjolla. Lammen rannan mustikat ovat tosi isoja ja ahomansikoitakin on paikoin. Etupihan kantarellit ovat myös nousseet maasta.

P1060128.JPG

P1060139.JPG

P1060119 (2).JPG