Olin sopinut Tanjan ja Christellen kanssa, että tapaamme puolen päivän jälkeen Gustavelundissa Tuusulassa. Tytöt tulivat yllättävän reippaan näköisinä, vaikka heillä oli mennyt viime yönä Helsingissä hieman myöhään, tai aikaiseen, he olivat kuulemma vasta aamuviiden aikaan kotiutuneet reissultaan. Söimme lounaaksi paistettua kuhaa Gustavelundissa, minkä jälkeen ajoimme Halosenniemeen.

Halosenniemessä alkoi kolmelta iltapäivän kotikonsertti, jossa soittivat viulisti Mauri Sariola ja pianisti Terho Marlo. Duo soitti kuvataiteen kultakaudella kuunneltua ja soitettua musiikkia, muun muassa Edvard Griegin, Fredrik Paciuksen Richard Wagnerin ja Pjotr Tšaikovskin sävellyksiä sekä seitsemän Sibeliuksen romanssia. Halosenniemestä ajoimme kahville Krapin Ravintola Mankeliin. Ulkona oli kylmä sää ja useaan otteeseen satoi, ajoittain melko rankastikin. Halosenniemen ateljeessa puolestaan oli lämmin, melkein kuuma. Tanja ja Christelle lähtivät vielä paippislaisia tervehtimään, kun minä lähdin ajamaan kotiin. Tytöt ovat mukavia ja hyväntuulisia nuoria ja meillä oli kiva iltapäivä. Poissaoloni aikana Sipoossa ei ollut satanut pisaraakaan, joten kovin paikallisia sadekuurot näyttävät olleen.

Huomenna lähdetään Savonlinnaan, jossa ohjelmassa on kaksi oopperaa, aamun avauksia, teosesittelyjä, muikkujen syöntiä, torilla käyskentelyä, yöpyminen Lomamokkilassa ja varmaan paljon muutakin. Pakkaamiset jätetään aamuksi ja matkaan lähdetään aamupäivän aikana.