Lauantaina Sipoon Vanhan kirkon oppaiden ohjaaja Kaarina piti taas meille uusille ensi kesän oppaille, Annalle, Joannalle ja minulle, valmennusiltapäivän, jossa käytiin läpi Sipoon Vanhan kirkon vaiheita ja muitakin historian tapahtumia, jotka jollain tavalla liittyvät Vanhan kirkon vaiheisiin. Tietoa tuntuu tulevan niin paljon, ettei minun pääni taida sellaista määrää pystyä pitämään sisällään. Onneksi meillä on käytössä kirjallista materiaalia, josta asioita voi tarkistaa.

Sunnuntaiksi kutsuin perheenjäseniä meille blinibrunssille. Tein blinitaikinan lauantaina, yöksi laitoin sen jääkaappiin ja sunnuntaina aamupäivällä paistoin blinit. Meillä on neljä blinipannua, joten paistamiseen ei mennyt kauhean paljon aikaa. Paistoin blinit kuitenkin etukäteen, koska meitä oli toistakymmentä syöjää ja jos olisin paistanut ne suoraan syötäviksi, odotusaikaa olisi tullut turhan paljon. Lämmitin blinit ennen syöntiä uunissa. Hieman ne kuivahtivat lämmitettäessä, vaikka voitelinkin ne voilla ennen kuin panin ne uuniin. Blinien kanssa syötiin mätiä, sipulia, smetanaa, suolakurkkukuutioita sekä erilaisia muita lisukkeita, muun muassa lohi- ja kylmäsavuporomoussea.

Syömisen ohessa katsottiin televisiosta, miten Kaisa Mäkäräinen menestyy ampumahiihdon MM-kisojen naisten takaa-ajokisassa. Kisan alku sujuikin hyvin ja parhaimmillaan Kaisa oli noussut sijalta 12 jo toiseksi, mutta toisen pystypaikan yhden ohilaukauksen takia hän putosi pois palkintokamppailusta ja jäi lopulta seitsemänneksi. Ja niin kuin me kaikki odotimme mitalia! Sunnuntai-iltana ihailin auringonlaskun jälkeen upean punaisena hehkuvaa taivaanrantaa.

 

DSC03528 (2).JPG

 

Maanantaina sää oli ihanan keväinen ja aurinkoinen. Päivällä pakkasin laukut ja valmistauduin matkustamaan tiistaina Floridaan. Kuukausi mennä hurahti nopeasti.