Tämän päivän vietin Corinnen ja Rianan kanssa Porvoossa. Päivä oli sateinen ja viileä ja mekin viihdyimme hyvin sisätiloissa. Porvoossa käytiin syömässä ja samalla vuokrattiin kaksi elokuvaa, joista toinen katsottiin saman tien. Animaatioelokuva Big Hero 6 on suomeksi puhuttu vauhdikas seikkailukomedia. Elokuva kertoo pullean ilmatäytteisen robotin Baymaxin ja nuoren neron pojan Hiro Hamadan ystävyydestä. Elokuva oli vauhdikas ja hauska, hieman liikuttavakin. Me kaikki kolme eri-ikäistä tyttöä tykkäsimme siitä kovasti.

Tämän päivän Uusimaa-lehdessä ruotsinkyläläinen 86-vuotias Henrik Åhman muistelee, kuinka hän vei Ainolaan jauhoja ja voita, kun Ainolassa valmisteltiin Sibeliuksen 80-vuotisjuhlaa vuonna 1945. Suomessa elettiin sodanjälkeistä aikaa, jolloin oli pulaa kaikesta, ja Sibeliuksen syntymäpäivienkin järjestelyissä oli ongelmia, sillä ei ollut vehnäjauhoja eikä rasvaa leipomista varten. Ruotsinkylässä käynnistettiin keräys ja maaseudun taloista saatiin kerätyksi useita kiloja vehnäjauhoja ja voita. Henrik Åhman, joka oli silloin 16-vuotias, sai ajaa pyörällä viemään juhlatarpeita Ainolan keittiöön. Hänet ottivat vastaan Sibeliusten palvelusväki Aino Kari ja Helmi Vainikainen, jotka tarjosivat hänelle kahvia tai korviketta. Sibeliuskin poikkesi keittiöön kyselemään, millä asioilla Åhman liikkui. Aino Sibelius ei ollut kotona, mutta häneltä tuli seuraavalla viikolla kirje, jossa hän kiitti avusta.

Illansuussa käytiin äidin kanssa silmälääkärissä Keravalla ja samalla reissulla poikkesin Järvenpään taidemuseossa, josta ostin Järvenpää-Seuran puheenjohtajan Tarja Vuokkovaaran toimittaman kirjan Tarinoita Tuusulanjärven rannalta – Suvirannan isännän Juhani Kolehmaisen kertomuksia ja esitelmiä Taiteilijayhteisöstä. Kirja on ollut hyvin suosittu ja siksi halusin ostaa sen ennen kuin se myydään loppuun.