DSC01971 (3).JPG

Auringonnousu Lantanan rannassa.

DSCN3534.JPG

Suomalaisten kansallispukujen näytös Kerhotalolla.

DSCN3541.JPG

Antti odottaa ruokaa Sweet Ginger Asian Bistro -ravintolassa.

Eilen iltapäivällä menin Floridan Pohjalaisten kuukausikokoukseen ja Antti jäi katsomaan Yle Areenalta naisten ampumahiihdon takaa-ajokilpailua, jossa Kaisa Mäkäräinen sijoittui lopulta toiseksi, vaikka jossain vaiheessa tilanne näyttikin tosi huonolta. Minä annoin kotiin tultuani Antille tarkan raportin kokouksessa käsitellyistä asioista. Tänään sitten oltiin Suomi Talon kuukausikokouksessa. Täytyy ihailla näiden yhdistysten aktiivisia vetäjiä ja jäseniä, jotka jaksavat järjestää monenlaista viihdykettä täällä asuville ja vieraileville suomalaisille.

Tänään mentiin aamulla puoli seitsemän aikaan Lantanan rantaan katsomaan auringonnousua, joka olikin kaunis ja vaikuttava. Sen jälkeen mentiin Manalapanille John G’s -ravintolaan aamiaiselle. Syötiin perinteiset aamiaisannokset; Antti söi Eggs Casino -annoksen ja minä otin munakkaan.

Suomi – Amerikka -viikon viimeinen päivä oli tänään ja mekin kävimme siellä. Sää oli lämmin ja aurinkoinen ja väkeä oli mukavasti paikalla. Katsoimme kansallispukunäytöksen ja söimme liha-riisipasteijat, ja kun meitä ei tarvittu Floridan Karjalaisten standilla, lähdimme kotiin.

Illaksi olimme saaneet viime hetken liput loppuunmyytyyn Kravis Centerissä esitettävään musikaaliin Motown: the Musical. Koska Kravis Centerissä oli lauantai-iltana kolmessa eri salissa samaan aikaan esitys, menimme paikalle jo yli kaksi tuntia ennen musikaalin alkua, jotta saimme auton Kravis Centerin parkkihalliin. Menimme ennen esitystä syömään läheiseen Sweet Ginger Asian Bistro -ravintolaan, joka osoittautuikin tosi suosituksi paikaksi. Pöydät olivat täynnä ruokailijoita, ja hulina oli melkoinen. Ruoka oli hyvää ja ehdimme hyvin syödä ennen musikaalin alkua.

Motown: the Musical kertoo Motown Records -levy-yhtiön perustajan Berry Gordyn tarinan, jonka Gordy on itse kertonut. Afroamerikkalainen Gordy syntyi vuonna 1929 Detroitissa Michiganissa. Hän keskeytti koulunkäynnin ja aloitteli uraa ammattinyrkkeilijänä ja sen jälkeen siirtyy musiikkialalle. Hänen levy-yhtiöönsä ovat kuuluneet muun muassa Michael Jackson ja Diana Ross, joiden uran kehittymiseen Gordylla oli suuri vaikutus. Musikaalissa esitetään yli 60 jukebox-hittiä, ja se on täynnä energiaa alusta loppuun asti.

Motown: the Musical jäi minusta kovin pinnalliseksi. Siinä esitettiin liian monta hittiä, ja kun niistä laulettiin vain pätkiä, se teki esityksestä levottoman ja katkonaisen. Esiintyjät; sekä laulajat että tanssijat, olivat hyvää tasoa, ja esitys oli ihan viihdyttävä eikä aika tullut pitkäksi.