WP_20150715_005-1.jpg

Ruusut kukkivat Gian ja Jarkon pihalla.

Aamupäivällä ajoin Porvooseen, jossa Jarkko on lomalla tyttöjen kanssa ja Gia on jo palannut töihin. Menimme syömään porvoolaiseen Rafael’s Steakhouse & Bistro -ravintolaan, jossa kukaan meistä ei ollut aikaisemmin käynyt. Otimme Jarkon kanssa grillattua maksaa ja Corinne ja Riana ottivat kanakorit. Ruoka oli erittäin hyvää ja palvelu oli ystävällistä.

Syönnin yhteydessä muistelimme Jarkon lapsuutta, joka on nyt ajankohtainen aihe, kun teen siitä kuvakirjaa. Corinne ja Riana kuuntelivat kiinnostuneita isänsä lapsuuden juttuja. Olen kysellyt muistoja Jarkon lapsuudesta Jarkon lisäksi äidiltä ja Maria-Liisalta, joka oli meillä vuoden ajan hoitamassa Jarkkoa ja Jarnoa ennen kuin lähti opiskelemaan. Itsestäni tuntuu, että siitä ajasta ei ole kauhean paljon muistikuvia, kun pojat olivat pieniä ja minulla oli työ ja aloitin opiskelunkin samaan aikaan, kun Jarkko meni kouluun. Kuvia katsellessa ja muiden kanssa keskustellessa asioita on kuitenkin palautunut mieleen, mikä on ollut tosi mukavaa. Päivä oli aurinkoinen ja lämmin ja istuimmekin syömästä palattuamme Jarkon ja Gian kodin terassilla ja joimme kahvit.

Tänään on merkkipäivä ja sen kunniaksi ajattelimme Antin kanssa mennä illalla syömään herkkupizzat Kalkkirannan Kievariin. Kaikki tienvarret ja Kievarin piha olivat kuitenkin niin täynnä autoja, että olisimme joutuneet viemään auton tosi kauas Kievarista. Kievarin terassin kaikki pöydät olivat myös varattuja eikä sisällä syöminen houkutellut. Päätimme siis hakea pizzat Söderpizzasta ja mennä syömään ne kotona. Kalkkiranta on kesällä aina täynnä autoja, kun sieltä lähtee laivoja saaristoon ja saaristoon matkaavat jättävät autonsa Kalkkirannan parkkipaikalle ja Kalkkirannantien varteen. Kalkkirannassa on myös veneenlaskupaikka.

Illalla katsoimme televisiosta Gymnaestradan Midnight Sun Specialin, jossa eri maiden voimistelijat esiintyivät Olympiastadionilla. Näytöksen innoittajana oli Suomen yötön yö. Esitys oli näyttävää katsottavaa televisiosta, mitä se oli varmaankin myös Olympiastadionilla paikan päällä katsottuna. Hilkka ja Fransu olivat sitä katsomassa, joten heiltä saamme raportin esityksestä.