Eilen keskiviikkona olimme sopineet tapaamisen Matin ja Sirkan kanssa Ravintola Kalkkirannan Kievarissa, joka on Sipoon Kalkkirannassa 200 metrin päässä meren rannasta. Meiltä on sinne matkaa viitisen kilometriä. Kesäaikaan ravintola on hyvin suosittu ja sen noin 200-paikkaisella ulkoterassilla on kesäiltaisin runsaasti väkeä. Me olimme paikalla iltapäivällä, joten siellä oli silloin hyvin väljää.

Olemme viimeksi nähneet Mattia ja Sirkkaa keväällä Floridassa, joten sen jälkeen on tapahtunut paljon kaikenlaista. Söimme kaikki Pizza di Tomasin, joka on minusta kaikkein paras pizza, jota olen syönyt. Siinä on hyvin ohut ja rapea pohja ja täytteenä ilmakuivattua kinkkua, pinjansiemeniä, balsamicosiirappia sekä rucolaa. Pizza oli taas yhtä hyvänmakuinen kuin aina ennenkin. Mukava iltapäivä.

Tänään hain Rianan koulusta varttia vaille yhdeltä ja vietimme iltapäivän puuhaillen kaikenlaista mukavaa. Aivan aluksi Riana teki valmiiksi kiitoskortit lauantaista juhlaa varten. Sitten hän jatkoi huoneensa siivoamista, joka oli hieman kesken. Minusta siellä kyllä näytti kaikki olevan paikoillaan ja hyvässä järjestyksessä. Seuraavaksi hän ehti syödä pari voileipää ja pelata Hay Day -tietokonepeliä jonkin aikaa. Sitten hän laittoi pyykit narulle ja huomasi, että pihan kesäkukkaruukut ja kasvihuoneen tomaatit tarvitsivat vettä, joten hän kasteli kaikki ruukut ja nyppi amppelipetunioista kuihtuneet kukat pois. Välillä hän pyöritti hulavannetta ja sitten taas jatkui kasteluhomma. Trampoliinillakin piti käydä hyppimässä ja taas pyörittää hulavannetta, nyt jalalla. Sitten tuli jano ja haettiin vesipullo sisältä. Mansikkamaalta löytyi vielä kaksi mansikkaa ja sen jälkeen mentiin sisälle ja Riana rupesi soittamaan pianolla. Hän oli siivotessaan löytänyt erään laulun nuotit ja pian hänen huoneestaan alkoi kuulua pianolla soitettuna Tonttujen jouluyö – Tip Tap (Soihdut sammuu). Kyllä sitä nuorena jaksaa ja kyllä minäkin nuorena olin kova touhuamaan ja tekemään kotitöitä, mutta siitähän on jo jonkin verran aikaa.

Riana2.jpg

Voimistelua pihanurmikolla.

Riana4.jpg

Tip Tap Tip Tap.