Perjantaina 11.11. vietin iltapäivän Rianan seurassa, ja illaksi olin varannut Antille ja minulle liput Nikkilän kirjaston yhteydessä olevaan Topelius-saliin "Runot ja sävelet" -konserttiin, jossa esiintyi Pepe Willberg sekä hänen säestäjänsä Play, Girls, trio, jossa soittivat Joanna Broman, piano, Helena Plathan, sello sekä Elisa Järvelä, viulu.

Konsertti oli monipuolinen kokonaisuus, jossa kuultiin muun aluksi pääasiassa suomalaisten säveltäjien ja runoilijoiden teoksia, kuten Myrskyluodon Maija (Mårtenson, Virtanen), Heijastus (Palmgren, Helismaa), Niitty (Ahvenlahti, Taberman), Pieni kansanlaulu (Ranta, Mustapää), On hetki (Lehtinen), Kertokaa se hänelle (Falco, Puhtila), Sinua, sinua rakastan (Chydenius ja Oksanen). Pepe Willberg esitti myös tunnettuja tenoriaarioita, kuten Lenskin aaria Tsaikovskin Jevgeni Onegin -oopperasta ja Una furtiva lagrima -aaria Gaetano Donizettin oopperasta Lemmenjuoma sekä muutamia lauluja Saimaa-levyltään.

Pepe Willberg kertoi, että jo vuonna 1962, jolloin hän aloitti muusikonuransa Islanders-yhtyeen komppikitaristina, hänellä oli suunnitelma A, joka kuului, että nyt lähdetään valloittamaan maailmaa. Noin viisikymmentä vuotta myöhemmin, kun suunnitelma A ei ollut toteutunut, hän kertomansa mukaan otti käyttöön suunnitelman B, jonka mukaan hän tulee kuolemaan muusikkona, joka ei ole saanut ainuttakaan kultalevyä. Tämäkään suunnitelma ei sitten toteutunut, kun häneltä ilmestyi vuonna 2014 Saimaa-levy, joka saavutti suuren suosion ja josta Willberg myös sai kultalevyn.

Konsertin päätyttyä yleisö osoitti suosiotaan voimakkaasti ja niinpä Pepe Willberg ja Play, Girls -yhtye joutuivat esittämään lukuisia ylimääräisiä kappaleita kaikkiaan noin puolen tunnin ajan. Konsertti oli mukavan kodikas, Pepe Willberg jutteli ja kertoili urastaan ja sattumuksista sen varrelta ja osoittautui taitavaksi ja monipuoliseksi laulajaksi. Kiva ilta!

20161111_200241.jpg

Antti ja veistoksia uppotammesta.

Konsertin väliajalla kävimme katsomassa samassa tilassa esillä olevaa Winfrid Zakowskin näyttelyä "Pinnan alla", Veistoksia uppotammesta. Näyttelyn veistokset on tehty Sipoon saaristoon uponneen Wega-purjelaivan tammiosista. Purjelaiva Wega rakennettiin vuonna 1877 Saksan Pommernissa.

Lauantaina 12.11. meidät oli kutsuttu Topin yksivuotissyntymäpäiville Helsinkiin. Tarjolla oli herkullisia pizzoja sekä muustokakkua. Melkein vuosi on mennyt siitä, kun tammikuussa olimme Topin nimenantotilaisuudessa ja nyt Topista on tullut tomera poika, joka mennä vipeltää vauhdilla.