DSC02426.JPG

 

Ystävänpäivänä kävimme aamiaisella John G's -ravintolassa Manalapanilla. Samalla matkalla poikkesimme Lantanan sillan vieressä olevalle parkkipaikalle, jossa aina on muutamia pelikaaneja odottelemassa Lady K -laivaa kalastusmatkalta. Kun kalansaalis perataan laivan saavuttua satamaan, pelikaanit saavat kalanperkeet ja pikkukalat syödäkseen.

Jonkin verran, vaikkakin aikaisempaa vähemmän, olemme tämän matkan aikana käyneet teatterissa ja elokuvissa. Kravis Centerissä kävimme katsomassa Cabaret-musikaalin, joka olikin miellyttävä elämys. Koska tarina oli tuttu, esitystä oli helppo seurata, vaikka jotkin repliikit menivätkin ohi, kun esityksessä puhuttiin murteellista englantia. Näyttelijät olivat sympaattisia ja musikaalin tutut melodiat, kuten "Willkommen", "Money", "Cabaret" ja muutkin esitettiin taidokkaasti.

Ennen musikaaliesitystä kävimme Kravis Centerin läheisessä Sweet Ginger Asian Bistrossa lounaalla. Minä otin seesamikana-annoksen ja Antti otti possua. Minun annokseni oli niin valtaisa, että jaksoin syödä siitä vain pienen osan, loppuannoksen otimme mukaan ja se riitti meille maanantaina lounaaksi.

Boynton Beachin Cinemark 14 -elokuvateatterissa kävimme katsomassa Steven Spielbergin ohjaaman elokuvan The Post, jonka pääosissa esiintyivät Meryl Streep ja Tom Hanks. Elokuva on saanut tosin vain kaksi Oscar-ehdokkuutta, mutta aihe vaikutti sen verran kiinnostavalta, että valitsimme sen, emmekä kolmentoista Oscar-ehdokkuuden elokuvaa The Shape of Water.

The Postin tapahtumat sijoittuvat kesään 1971, Yhdysvaltain sanomalehdet kävivät silloin sotaa valtaa pitävien kanssa erittäin salaisten asiakirjojen julkaisusta. Kyseessä oli 7000-sivuinen muistio nimeltään "Pentagonin paperit". Muistio käsitteli Yhdysvaltain strategiaa Kaakkois-Aasiassa ja siinä arvioitiin sitä, mikä vei Yhdysvallat Vietnamin sotaan sekä myös sitä, miten sodassa tulisi käymään. Elokuvassa seurataan Washington Postin toimituksen toimia. Meryl Streep esittää lehden kustantajaa Katharine Grahamia ja Tom Hanks saman lehden päätoimittajaa Ben Bradleetä.

The Post -elokuva nähdään juuri nyt erittäin ajankohtaisena, koska Yhdysvaltain nykyinen presidentti Donald Trump haukkuu toimittajia ja estää näitä tekemästä työtään. Joiltakuilta valtamedian toimittajilta on muun muassa estetty pääsy Valkoisen talon tiedotustilaisuuksiin. Johtuen aiheen ajankohtaisuudesta elokuva haluttiin saada valmiiksi ennätysvauhtia. Elokuva oli paitsi kiinnostava tarina myös kiinnostava katsaus Yhdysvaltain lähihistoriaan.

Elokuvan jälkeen iltapäivä oli jo pitkällä ja oli sen verran nälkä, että piipahdimme elokuvateatteria vastapäätä olevaan East West Bistro Buffet -ravintolaan, jossa on tarjolla muun muassa sushia ja muita itämaisia ruokia.