P1250665.JPG

 

Leena kertoi Facebookissa, että Keravalla kirsikkapuut kukkivat, ja sinnehän oli mentävä pikaisesti, kun kirsikkapuiden kukinta kestää vain muutaman päivän. Lähdettiin siis tänään aamupäivällä Antin kanssa ajamaan Keravalle, jonne mennessä koukattiin Sipoon vanhan kirkon ohi. Normaalioloissa minä jo valmistautuisin kesäkuun alussa alkaviin opastusvuoroihin Sipoon vanhassa kirkossa. Viimeksi saadun tiedon mukaan opastukset alkavat tänä vuonna kuitenkin aikaisintaan heinäkuun alussa, joten katsotaan nyt sitten, miten kirkko on kesällä auki ja onko siellä oppaita paikalla.

 

P1250702 (2).JPG

 

Keravan kaupungin sivuilta löytyi Keravan kirsikkapuukierroksen kartta ja toistakymmentä kohdetta, joissa oli kirsikkapuiden lisäksi taideteoksia ja muita maamerkkejä. Reitin varrella oli muun muassa presidentti J. K. Paasikiven muistomerkki, juoksija Volmari Iso-Hollon patsas ja talo, jonka seinässä oleva kyltti kertoi Akseli Gallen-Kallelan asuneen siinä vuosina 1903 - 1904. Vaikka kirsikkapuut olivat täydessä kukassa, väkeä oli liikkeellä melko vähän niitä katselemassa. Kaikkialla, missä väkeä oli, etäisyydet kaduilla kulkijoiden välillä pysyivät suurina.

 

P1250697 (2).JPG

 

Tänään alkoi Tuusulan Kulttuuripalveluiden järjestämä, viikon välein Tuusulan Rantatien museioista lähetettävä, kolmen tilaisuuden tapahtumasarja. Kaija oli nähnyt Keski-Uusimaa -lehdessä ilmoituksen näistä tilaisuuksista ja ilmoitti minulle niistä, joten olin valmiina hyvissä ajoin ennen kuutta, kun tämän päivän esityksen piti alkaa Tuusulan Kulttuuripalveluiden YouTube-kanavalla. Alun teknisten ongelmien jälkeen esitys alkoi vartin verran myöhässä. Tapahtumasarjan avasi konsertti, jossa sopraano Angelika Klas ja pianisti Janne Hovi esiintyivät Halosenniemessä. Ohjelmistossa oli suomalaisia perinnelauluja, muiden muassa Jean Sibeliuksen, Toivo Kuulan, Lasse Mårtensonin, George de Godzinskyn, Erik Lindströmin ja Toivo Kärjen sävellyksiä. Mukava keväinen konsertti meidän lempimuseossamme Halosenniemessä.