Floridan kodissa kaikki toimii ja on kunnossa. Kaija ja Matti ovat pitäneet hyvää huolta meidän asunnostamme sillä aikaa, kun olemme olleet Suomessa. Eilen aamulla heräsimme muutaman tunnin nukkumisen jälkeen jo viiden aikaan. Menimme seitsemän jälkeen aamiaiselle muutaman kilometrin päähän Manalapanille John G’s -ravintolaan, jossa oli näin aikaisin vielä hyvin hiljaista. Aamiainen oli maukas ja tukeva. Kävimme myös Lantanan rannassa, jossa sielläkin oli hyvin vähän väkeä liikkeellä. Sää on ollut aurinkoinen ja lämpötila päiväsaikaan kolmenkymmenen asteen paikkeilla.

Jonkin aikaa tässä taas joudutaan totuttelemaan Suomen ja Yhdysvaltojen itäosan väliseen seitsemän tunnin aikaeroon. Aamuyöstä uni loppuu kolmen aikaan ja sen jälkeen nukahtaminen on vaikeaa. Eilinen ja vielä tämäkin päivä menivät rauhallisesti. Internet-yhteys, joka on ollut lepotilassa sen aikaa, kun olemme olleet Suomessa, vaati taas hieman ponnistelua, jotta se saatiin avatuksi, mutta nyt se toimii hyvin.

Käytiin Lake Worthissa pankissa, jossa suomalaisia palvellut Sinikka oli jäänyt elokuussa eläkkeelle. Virkailija kertoi, että he haluaisivat rekrytoida suomea osaavan henkilön, koska pankilla on niin paljon suomea puhuvia asiakkaita, joista osa ei osaa hyvin englantia. Palm Beach Bakery & Cafesta haettiin ruisleipää ja otettiin myös wienermunkit Floridaan tulon kunniaksi.

 

DSCN3184.JPG

Tänään aamulla oltiin jo sen verran virkeitä, että mentiin uima-altaalle aamu-uinnille. Tutussa vihannes- ja hedelmäkaupassa käytiin ostoksilla, samoin Costcossa, jossa oli taas erilaisia maistiaisia. Illalliseksi Antti paistoi tuoreita tiikerirapuja, olivat tosi hyviä.

Pihakadulle on ilmestynyt aika terävä töyssy, jonka naapuritalon Charlie, paikallinen yleismies Jantunen, kertoi asentaneensa, kun taloyhtiön osakkaat halusivat saada autot hiljentämään vauhtiaan pihakadulla ajaessaan. Klubitalon pihan lipputanko on ehkä hieman enemmän kallellaan kuin keväällä. Muita merkittäviä muutoksia ei ole vielä havaittu.

 

DSCN3188 (2).JPG