20170407_104157.jpg

 

 

Keväällä, kun lumet ovat sulaneet, ajatukset siirtyvät ulos ja siihen, miltä piha näyttää ja erityisesti siihen miltä sen toivoisi näyttävän. Kevätpuutarhamessut on usein ollut innoittajana pihapuuhien aloittamiseen. Kävimme Antin kanssa messuilla viikonloppuna. Suomen satavuotisen itsenäisyyden kunniaksi kaikille Suomen presidenttien puolisoille, entisille sekä nykyiselle, oli sidottu silkkikukista kukka-asetelmat, joiden sitojat halusivat tekemillään asetelmilla kuvata presidenttien puolisoiden työtä ja persoonallisuutta. Kukka-asetelmien yläpuolella Messukeskuksen katossa riippui Suomen lippuja, mikä teki tilasta juhlavan.

 

 

20170407_103749.jpg

 

Presidentti Tarja Halosen puolison Pentti Arajärven keltainen kimppu.

 

Messuilla oli tosi paljon esillä erilaisia puutarhakalusteita ja -rakennelmia sekä grillejä. Myynnissä oli myös kasvien siemeniä ja kukkia sekä erilaista syötävää. Ostimme sieltä muun muassa mansikoita, kuivattuja hedelmiä, makkaroita ja kalasäilykkeitä.

 

Tällä kertaa näyttely ei kuitenkaan tarjonnut ainakaan minulle mitään suuria elämyksiä tai innoituksia itse puutarhan laittamiseen.

 

 

20170407_104311.jpg

 

Kukkapalloja kehotettiin haistamaan.