Tänään oli siivouspäivä ja sen jälkeen mentiin iltaviideksi Tuusulaan Krapiin Ravintola Krapihoviin illalliselle. Krapin tilan päärakennus, jossa ravintola toimii, on rakennettu vuonna 1883, joten se on ollut paikalla jo silloin 1800- ja 1900-lukujen vaihteessa, jolloin Tuusulanjäven rannoille muutti eri alojen taiteilijoita. Söimme Päivin, Juuson, Jannen ja Juulian kanssa illallisen, jonka teemana on tänä kesänä ”Tuusulanjärven Taiteilijajuhlaa - Sibelius, Halonen & Gallen 150 v”. Tarjolla on ateriakokonaisuuksia, jotka kertovat taiteilijayhteisön tarinaa historiasta tähän päivään. Jokaisella tarjolla olevalla ruoalla on oma kertomuksensa, osa kertomuksista on tarua ja osa totta.

Krapihovissa oli tarjolla muun muassa nokkossilliä, punasipulia ja muikun mätiä, sinappimarinoitua savusilakkaa, hauki-lohimureketta ja ruohosipuli-kananmunakastiketta, Krapin savulohta, mallasleipää, smetanaa, Krapin palvaamon karitsapaistia ja valkosipulikastiketta, terriini Krapin palvatusta häränkielestä, marinoitua häränkieltä ja tomaattikastiketta, salaatteja, pikkelöityjä vihanneksia kaalipiirakkaa ja haaparouskukastiketta, suomalaisia pientilajuustoja ja Krapin hillokkeita, omenahyveleivos ja herrasväen pikkuleipiä, vanhanajan kinuskikarkkia, suklaakonvehteja ja marmeladia.

Ruoka oli erittäin maukasta ja sitä tuli syödyksi hieman yli tarpeen. Illalla oli vielä sellainen olo, että muutamaan päivään ei ruokaa tarvita, mutta jos vanhat merkit pitävät paikkansa, aamulla kaurapuuro taas maistuu.