Aamulla oli pihalammessa ruuhkaa, kun siellä uiskenteli sorsapariskunta ja telkkänaaras. Tähän aikaan kevättä täytyy tiiviisti seurata lintumaailman tapahtumia pihapiirissä, koska päivittäin tapahtuu kaikenlaista kiinnostavaa. Juuri äsken telkkä taas lähti etupihan pöntöstä lentämään lammelle ja noin tunnin kuluttua voidaan odotella sitä takaisin pönttöön.

Sipoon Sanomissa Sipoon kunnanjohtaja Mikael Grannas myöntää Sipoon seuraavan vahingoniloisen jälkiviisaana Helsingin ongelmia Östersundomissa, jonka Helsinki ryösti Sipoolta, koska Sipoo painotti rajakiistan aikaan erityisesti Naturan ja luontoarvojen merkitystä. Helsinki ei pääse rakentamaan Östersundomiin asuntoja, koska Natura-alueen tuoma suoja estää sen. Grannasin mielestä Sipoo olisi jatkossa huonoin vaihtoehto Östersundomin kehittymiselle, koska Sipoolla ei ole enää sinne mitään annettavaa. Sipoo ei siis ole kiinnostunut saamaan Östersundomin aluetta takaisin.

Tein vapun ostokset Söderkullassa. Kaupasta ostin muun muassa tippaleipiä, nakkeja ja perunasalaattia. Passikin oli tullut R-kioskiin, josta kävin sen hakemassa. Olisi kiva, jos passissa saisi käyttää vanhoja passikuvia. Minullakin olisi yksi tosi hyvä passikuva neljänkymmenen vuoden takaa. Nyt siinä passin kuvassa katselee joku totinen ikäihminen, kun passikuvassa ei saa edes hymyillä. Jatkossa pitää sitten olla kaksi passia mukana, kun mennään Amerikkaan, koska Amerikan viisumi, joka on voimassa vielä viisi vuotta, on siinä vanhassa passissa.

Ostin Alkosta pullon uusiseelantilaista kuohuviiniä Vicar’s Choice (Pastorin valinta), 2013 Marlborough, Sauvignon Blanc Bubbles, Saint Clair Family Estate. Koska Sauvignon Blanc -rypäleistä tehty valkoviini on minusta parasta, halusin kokeilla, miltä niistä rypäleistä tehty kuohuviini maistuu, kun sellaista kerran löytyi.

Ylen TV1:n alkuiltapäivän kotimaisena elokuvana esitettiin tänään Katariina ja Munkkiniemen kreivi, joka on valmistunut sotavuonna 1943. Katariina ja Munkkiniemen kreivi -elokuva tapahtuu 1860-luvun Helsingissä. Ulkokuvauksia tehtiin muun muassa Herttoniemen kartanon alueella, jossa olemme Ritvan kanssa monesti kävelleet. Olen nähnyt elokuvan televisiosta joskus 1960-luvulla ja nyt oli aika katsoa se uudelleen. Tarina kertoo muonamiehen tyttärestä Katariinasta (Regina Linnanheimo) ja kreivi Mauritzista (Leif Wager), jotka rakastavat toisiaan. Heidän epäsäätyisen suhteensa eteen tulee kaikenlaisia ongelmia ja esteitä ja vasta vuosien päästä he vihdoin saavat toisensa. Leif Wagerin laulama Romanssi (”Sua vain yli kaiken mä rakastan”) on tuttu kohtaus elokuvasta. Elokuvaa katsoessa vierähti melkein kaksi tuntia, ja vaikka se ei mikään top ten -elokuva ollutkaan, toki sen jaksoi katsoa loppuun asti.

Vapun juhlinta alkoi iltakuudelta, kun katsoimme Yle Areenalta Mantan lakituksen, jonka tänä vuonna hoiti Aalto-yliopiston ylioppilaskunta. Illemmalla avasimme tänään ostamani kuohuviinipullon. Kuohuviini oli juuri niin hyvää kuin olin ajatellut sen olevankin. Kuohuviinin kanssa nautimme erilaista pikkupurtavaa. Tällaisina iltoina, jotka vietetään kotona, niin kuin mekin tänään teimme, olisi kiva, jos televisiosta tulisi jotain viihdyttävää ohjelmaa. Kun televisiosta ei tullut mitään erityistä, ei auttanut muu kuin ruveta lukemaan kirjaa.