20160928_181448.jpg

20160928_183419.jpg

Kansallisoopperassa on esitetty tänä syksynä historiallista spektaakkelia CircOperaa, joka yhdistää oopperaa ja sirkusta, onpa mukana myös balettiakin. Idea oopperan ja sirkuksen yhdistämisestä on oopperan taiteellisen johtajan Lilli Paasikiven, joka haluaa saada uutta ja eri-ikäistä yleisöä oopperaan. Kävimme Antin kanssa tänään katsomassa tämän koko perheelle tarkoitetun esityksen.

Esityksen teemana oli kahden ihmisen rakkaustarina ja se koostui noin kolmestakymmenestä erilaisesta kohtauksesta. Esityksen sirkuslajeina olivat muun muassa akrobatia, nuorallakävely ja jongleeraus. Sirkustaiteilijat olivat kansainvälisen nykysirkuksen huippunimiä ja tanssijoina oli Ballet Finlandin tanssiryhmä.

CircOperan musiikki koostui tunnetuista ooppera-aarioista ja tutuista klassisen musiikin helmistä. Esiintyjinä olivat Kansallisoopperan orkesteri ja kuoro, ja solisteina esiintyivät basso Koit Soasepp, baritoni Ville Rusanen, tenori Mika Pohjonen ja sopraano Hanna Rantala. He paitsi lauloivat, myös esiintyivät itselleen poikkeuksellisissa tilanteissa. Ville Rusanen laskeutui seinää pitkin alas samalla laulaen, Mika Pohjonen lauloi pää alaspäin ja Hanna Rantala lauloi keinuen yleisön yllä.

CircOpera halusi tarjota esityksen ohjaajan Jere Erkkilän mukaan katsojille naurua, hymyä, jännitystä ja vaaraa ja niitä kaikkia myös saatiin. Koko ilta oli hieno kokemus. Esiintyjät olivat todella hyviä ja taitavia ja esityksen musiikki koostui tutuista, kauniista aarioista ja muista sävellyksistä. Vaikka esitys oli tarkoitettu koko perheelle, yleisön joukossa oli hyvin vähän lapsia. Yleisö näytti suurin piirtein samanlaiselta kuin muissakin Kansallisoopperan esityksissä. Esityksen suuren suosion johdosta se näytettiin yhtenä iltana suorana myös netistä, mutta parhaimmillaan tällainen esitys on kuitenkin paikan päällä katsottuna. Mekin onnistuimme saamaan liput loppuunmyytyyn esitykseen, kun lunastamatta jääneitä lippuja oli palautunut myyntiin. Paikat olivat ensimmäisen parven aitiossa ja sieltä olikin hyvät näkymät näyttämölle.