Eilen menin Rianaa vastaan koululle. Vietimme iltapäivän mukavan rauhallisesti. Katsoimme netistä Uusi päivä -sarjan videopätkiä pois leikatuista kohtauksista ja juonipaljastuksista. Syötimme hamsteria ja seurasimme sen touhuja.

Finnair aloittaa jälleen suorat lennot Floridan Miamiin lokakuun 26. päivänä. Lentoaika Helsingistä Miamiin on noin 13 tuntia. Vuodesta 2014 Finnair on lentänyt Miamiin talvikaudella, mutta kun suorat lennot ovat olleet niin suosittuja, Finnair on päättänyt jatkaa Miamin lentoja ympäri vuoden kolme kertaa viikossa. Ensi viikolla ei vielä pääse suoralla lennolla Miamiin, joten lennämme Floridaan New Yorkin kautta.

Televisiosta tulee päivittäin Sibeliuksen juhlavuoteen liittyviä ohjelmia. Kahdeksanosaisesta YLE Teemalla esitettävästä televisiosarjasta Sehän on Sibelius!, jota kutsutaan fiktiiviseksi pienoisdokumentiksi, on nyt tullut neljä osaa. Osat ovat kymmenen minuutin mittaisia ja niissä on haastatteluja, animaatiota ja näyteltyjä kohtauksia ja niissä esitellään Sibeliuksen persoonaa kahdeksasta näkökulmasta; 1) Ulkonäkö ja luonne, 2) Nero ja luonto, 3) Terveys ja hermot, 4) Raha ja nautinnot, loput neljä osaa ovat 5) Pappa ja perhe, 6) Työ ja inspiraatio, 7) Aino ja Janne ja 8) Lopettamisen vaikeus.

Kävin katsomassa USAsuomeksi-sivustolla, millaisia tapahtumia Floridassa järjestetään loppusyksyn aikana. Sibelius näyttää sielläkin olevan hyvin esillä; sekä Suomi Talossa että Kerhotalossa on Sibelius-aiheinen tilaisuus ja myös Lake Worth Playhousessa järjestetään Sibelius-konsertti. Helsingin Sanomien entinen päätoimittaja Janne Virkkunen, joka on Sibeliuksen tyttären Ruthin pojan Erkin poika, tulee marraskuussa Floridaan kertomaan Sibeliuksesta.

Televisiossa on esitetty uusintana brittiläisen Viimeinen tango Halifaxissa -sarjan ensimmäisen ja toisen tuotantokauden jaksoja. Katsoimme aikanaan molempien tuotantokausien kaikki osat, mutta ajattelimme katsoa kertauksen vuoksi toisen tuotantokauden kaksi viimeistä osaa, joista ensimmäinen esitettiin tänään ja toinen viikon kuluttua. Sen jälkeen jatkamme kolmannen tuotantokauden jaksojen katsomista. Sarja on hyvin tehty ja se on samanaikaisesti hauska ja vakava sekä ajatuksia herättävä. Pääosien esiintyjät ovat hyviä ja uskottavia.