Jarno ja Helena.jpg

Jarno ja minä tänään Kulttuuritalolla.

Pyysin Jarnon kaveriksi katsomaan tänään Kulttuuritalossa esitettävää Rock The Ballet -esitystä Romeo and Juliet, jossa perinteinen Romeon ja Julian tarina kerrottiin perinteisistä poikkeavin keinoin. New Yorkin Bad Boys of Dance -seurueen kahdeksan mies- ja kaksi naistanssijaa yhdistivät esityksessään klassista balettia hip hopiin, moderniin tanssiin, akrobatiaan ja jazz-tanssiin. Musiikkina esityksessä soi muun muassa Prokofiev, Vivaldi, Lady Gaga ja Katy Perry. Videokuvat ja valaistus toivat lisätehoa esitykseen.

Romeon ja Julian tarina kerrottiin 24 lyhyessä kohtauksessa.  Koreografian esitykseen oli tehnyt Adrienne Canterna, joka myös tanssi Julian osan. Hän tulkitsikin Julian osan hyvin vahvasti, paitsi tanssillaan, myös ilmeillään ja eleillään. Vakuuttavia ja teknisesti taitavia ja täynnä energiaa olivat myös muut tanssijat.

Romeo and Juliet oli vauhdikas ja viihdyttävä. Hieman minua häiritsi se, että kohtaukset olivat niin lyhyitä ja jokaisen kohtauksen jälkeen tuli aina lyhyt katko, mikä toi esitykseen rauhattomuutta.

Helsingin Sanomien kulttuuritoimittaja Jussi Tossavainen kirjoitti torstaina 9.4. Helsingin Sanomiin puolen sivun mittaisen, kokonaisuudessaan hyvin positiivisen, arvioinnin Romeo and Juliet -esityksestä otsikolla ”Romeo ja Julia rokkaavat kympillä”. Myös Jussi Tossavainen totesi esityksen kohtausten olevan hyvin lyhyitä, mutta hänen mielestään ne kertoivat olennaisen eikä asia häntä häirinnyt.

Iltakahdeksalta huomasin yhtäkkiä, että etupihan telkänpöntön suuaukossa näkyi telkkä, joka tarkkaili hämärtyvässä illassa ympäristöään. Vähän ajan kuluttua se sitten ponkaisi sieltä ulos ja lähti lentämään Hangelby-järven suuntaan.