Torstaina ikäihmisten yliopistossa professori Jari Elorannan NATO-luennon aiheena oli "Taloudellinen sodankäynti ja pakotteet". Esitys oli vauhdikas ja esiintyjä ilmiselvästi innostunut aiheestaan. Kaksi ja puoli tuntia kului nopeasti. Perjantaiksi olin varannut renkaanvaihdon autooni, kun siihen kannustettiin radiossakin. Sääennusteissa ei oikein osattu kertoa, tuleeko lumisade etelärannikolle vai eikö se tule, joten siltä varalta, että se olisi tullut, vaihdatin renkaat. Ei se sitten kuitenkaan tullut.

Perjantai-iltana mentiin Jarkon, Gian ja Corinnen kanssa Porvooseen Kulttuuritalo Grandiin Diandran Elegia-konserttiin. Rianakin olisi tullut mukaan, ellei hänellä olisi ollut koulussaan Halloween-iltaa. Onneksi olin varannut aikaa runsaasti ennen konsertin alkua, sillä kun tulin Porvooseen, kaikki keskustan parkkipaikat olivat täynnä ja liikkeellä oli autoja enemmän kuin yleensä koskaan päiväsaikaan. Vasta Jarkon porukalta kuulin, että Porvoossa vietettiin "Kummitusten Yötä", jolloin Vanhan Porvoon putiikit ja ravintolat olivat sonnustautuneet teeman mukaisesti ja palvelivat myöhään iltaan asti. Tapahtumapaikkana oli siis Vanha Porvoo, mutta eihän siellä ole parkkipaikkoja, vaan ne ovat muualla keskustan alueella. Jouduin ajamaan auton keskustasta jonkin matkan päähän ja jossain vaiheessa meinasi usko parkkipaikan löytymiseen horjua, mutta loppujen lopuksi paikka autolle löytyi keskustan ulkopuolelta muutaman sadan metrin päästä Grandista.

Elegia-konsertin muusikot olivat Diandran (laulu, viulu) lisäksi Emmi Schwartz (piano) ja Deirdre Flores (viulu). Konsertissa kuultiin muun muassa useita Diandran Elämäni biisi -ohjelman eri kausilla esittämiä lauluja ja muita kauniita tuttuja kappaleita, kuten Kaj Chydeniuksen ja Matti Rossin Jos rakastat, Lasse Mårtensonin Myrskyluodon Maija, Kassu Halosen, Kisu Jernströmin ja Vexi Salmen Maailma on kaunis, Eino Leinon, Aulikki Oksasen ja Kaj Chydeniuksen Sinua sinua rakastan ja Perttu Hietasen ja Taisto Wesslinin Elegia sekä monia muita. Konsertti kesti vajaat puolitoista tuntia ilman väliaikaa, mutta pidempäänkin upeaäänistä Diandraa ja hänen säestäjiään olisi kuunnellut.

Konsertista lähtiessä mentiin hakemaan takit narikasta. Minun takkiani haettiin pitkään, ja kun sitä ei löydetty, takin etsijä tuli kertomaan, että sitä ei löydetty, on varmaan annettu jollekulle aikaisemmin takkiaan hakeneelle ja että kyllä se joku varmaan kohta huomaa saaneensa väärän takin ja tulee palauttamaan sen. Melkein rupesi harmittamaan, mutta sitten huomasin itse takkini roikkuvan siellä naulakossa, sain sen ja pääsin tukkimasta narikkajonoa.

Konsertin jälkeen ehdin juuri sopivasti kotiin katsomaan televisiosta Urheiluruudun 60-vuotisjuhlaa, jossa nähtiin legendaarisia urheiluselostajia ja urheilijoita sekä tapahtumia 60 vuoden ajalta. Aika monta urheiluruutua olen minäkin katsonut 60 vuoden aikana, sen verran urheilu on aina kiinnostanut.

Lauantaina oli taas perinteinen Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Senioriydistyksen järjestämä senioripäivä. Järvenpään Lukiolla ohjelmassa oli ensin vuosikokous ja sen jälkeen seminaari, jonka aiheena tänä vuonna oli "Tataarit Järvenpään Yhteiskoulussa ja Lukiossa ja Järvenpäässä" Seminaarissa Ali Sadik-Oglin aiheena oli "Volgan mutkasta 1920 Järvenpäähän" ja Fazile ja Samil Nasretdinin aiheena "Tataarien elämä Järvenpäässä". Esitykset olivat kiinnostavia ja tarjosivat monipuolisen kuvauksen tataarien elämästä vuosisatojen ajalta. Väliajalla nautittiin Catering Pikkurastaan Päivin koululle tuomat kahvit ja tonnikalapiirakkaa.