Sipoon vanha kirkko.jpg

 

Opasvuorot Sipoon vanhassa kirkossa ovat jatkuneet, kaikkiaan minulle tuli täksi kesäksi seitsemän vuoroa. Tuntuu, että vähitellen myös ulkomaisia kirkkoon tutustujia on enenevässä määrin, joten matkailu näyttää selvästi elpyvän koronan jälkeen. Viimeksi kirkossa kävi myös joukko moottoripyöräilijöitä, joilla oli matkassa mukana Markus Hiekkasen Suomen keskijan kivikirkot -kirja. Heidän matkakohteinaan olivat paikkakunnat, joissa on näitä keskiaikaisia harmaakivikirkkoja. He viihtyivät kirkossa pitkään ja halusivat tietää sen vaiheista mahdollisimman paljon. Minunkin tavoitteenani on nähdä mahdollisimman monta harmaakivikirkkoa, joita Suomessa on kaikkiaan noin sata.

Viime viikolla kokoonnuimme porvoolaiseen El Patio -ravintolaan syömään Hennan syntymäpäiväpäivällistä. Olin varannut meille pitkän pöydän ravintolan ulkoterassilta katoksen alta. Päivä oli ollut helteinen, mutta illalla tuuli hiukan ja se viilensi ilmaa. Ilta oli mukava ja ratkiriemukas.

Tanja ja Basile sekä Samuel lomailivat Savonrannassa Hilkan ja Fransun luona. Ennen kuin he lähtivät takaisin Sveitsiin, he kävivät Paippisissa, jonne mekin ajoimme heitä tapaamaan. Sää oli täydellisen kesäinen, sopivan lämmin, hieman tuulta, joten oli kiva istua terassilla,  jossa syötiin lohikeittoa ja jäätelöä.

Nikkiläläinen puutarha, josta olen usein ostanut kesäkukkia, möi loput kesäkukkansa reilulla alennuksella, ja kävin ostamassa niitä suuren määrän piharuukkuihin, kun en ollut pitkään kukkineiden orvokkien lakattua kukkimasta vielä ehtinyt muita kukkia istuttaakaan. Toivottavasti näiden kukinta kestää pitkälle syksyyn.

Tangon ystävänä hankin striimilipun Seinäjoen Tangomarkkinoiden perjantain viihdekonserttiin, jossa esiintyivät Waltteri Torikka, Arja Koriseva, Teemu Roivainen ja Saara Aalto. Konsertti oli hieno, yleisöä Seinäjoki-hallissa oli koronaa edeltäviä vuosia vähemmän, mutta tunnelma oli entisenlainen. Lauantaina sitten katsottiin televisiosta laulukilpailun finaalia, jossa naisten ja miesten kaksi finalistia lauloivat tangoja, sovitettuja tangoja ja tänä vuonna myös iskelmiä.