Eilen illalla olimme Suomi Talolla konsertissa, jossa esiintyi Suomi Conference -kuoro. Kuoro on koottu suomalaisista ja suomalaisjuurisista laulajista eri puolilta Kanadaa ja Yhdysvaltoja; Quebecin, Ontarion ja Brittiläisen Columbian provinsseista Kanadasta sekä Washingtonin, Ohion ja Floridan osavaltioista Yhdysvalloista. Kuorolaisia oli lähes kolmekymmentä ja heitä johti Terhi Miikki-Broersma, erittäin taitava ja monipuolinen muusikko, joka säesti kuoroa pianolla, hanurilla ja fagotilla. Kuoron ”Muutoksen aika” -ohjelmistoon kuului tuttuja ja kauniita hengellisiä lauluja ja kansanlauluja.

Kuoron lisäksi konsertissa esiintyi Eino Grön, joka lauloi Louis Armstrongin tunnetuksi tekemän kappaleen ”What a Wonderful World”. Kuoron johtaja Terhi lauloi hanurilla itseään säestäen ”Vanhaa viiniä”, jota ainakin Ritva Oksanen on esittänyt. Kuoron ranskankieliset jäsenet lauloivat yhdessä kuoronjohtajan kanssa ”Kuolleet lehdet”.

Kuoro oli taidokas ja kuorolaiset nauttivat laulamisesta täysin rinnoin. Kuorossa laulanut pastori Jukka Joensuu juonsi tilaisuuden ja kertoili hauskoja papillisia vitsejä. Konsertti oli todellinen hyvän tuulen tilaisuus.

Tänään katsoimme Yle Areenalta suorana lähetyksenä Kansallisoopperassa esitetyn Indigo-oopperan. Ooppera alkoi Suomessa iltaseitsemältä ja täällä Floridassa kello oli silloin 12 keskipäivällä. Ooppera on herättänyt suurta huomiota, koska sen ovat säveltäneet metallimusiikkiyhtye Apocalyptican sellistijäsenet Perttu Kivilaakso ja Eicca Toppinen.

Ooppera esitettiin englanninkielellä, josta ei läheskään aina saanut selvää. Tarinaa oli kuitenkin helppo seurata, koska siitä oli olemassa juoniseloste. Oopperaesityksen lavasteet olivat näyttävät ja tanssikohtaukset vauhdikkaita. Päärooleissa lauloivat sopraano Marjukka Tepponen ja tenori Markus Nykänen. Indigo muistuttaa paljon perinteistä oopperaa ja sen musiikki on kaunista ja melodista.