Pääsiäisen aika on ollut tähän asti harvinaisen rauhallinen ja hiljainen. Niinpä innostuin taas tekemään kuvakirjoja. Perjantaina lisäsin kuvatekstit Sveitsin matkoista kokoamaani kuvakirjaan ja lauantai meni nopeasti, kun kokosin kolmen sukutapaamisemme kuvat kirjaksi.

 

Ensimmäinen äitini puoleisen suvun sukutapaaminen pidettiin heinäkuussa 2009, toinen heinäkuussa 2011 ja kolmas niin ikään heinäkuussa 2014. Kaikki tapaamiset on pidetty Ilmajoella, josta äidin suku on lähtöisin. Vuoden 2009 tilaisuus pidettiin Herkoolissa, joka on entisen herraskartanon päärakennus ja nykyisin juhlien pitopaikka, toinen tilaisuus oli Huissin Urheilutalo Kylvölässä ja kolmas Koskenkorvan Trahteerissa viinatehtaan juurella. Seuraava tapaaminen on tarkoitus pitää kesällä 2017 Ilmajoella. Ensimmäinen tapaaminen osui sattumalta samaan aikaan Seinäjoen Tangomarkkinoiden kanssa, mutta sen jälkeen tilaisuus on pidetty tarkoituksella Tangomarkkinoiden aikaan. Halukkaat voivat siten yhdistää osallistumisen sukutapaamiseen ja tangotapahtumaan. Eteläpohjalaista perinneruokia klimppisoppaa, piimävelliä tai kropsua ei ole vielä nautittu sukutapaamisissamme.

 

Kävimme tässä yhtenä päivänä Martin kanssa läpi tontillamme olevat linnunpöntöt ja tarkistimme niiden kunnon. Osa pikkulinnunpöntöistä menee lähivuosina vaihtoon, mutta kaikki viisi telkkämies Kimmon ripustamaa telkänpönttöä ovat hyvässä kunnossa. Siirsimme puukiipijän pöntön männystä kuuseen, koska eräässä luonto-ohjelmassa kerrottiin, että puukiipijät eivät pesi männyissä olevissa pöntöissä. Löysimme yhden puusta pudonneen ja lumeen hautautuneen pöntön ja yhden, jonka olemassaolon olin unohtanut, joten jo aikaisemmin Miljoona linnunpönttöä -pönttötalkoisiin ilmoitettujen 24 pöntön lisäksi täytyy vielä ilmoittaa kaksi lisäpönttöä, kunhan sen lumen alta paljastuneen pöntön ympäriltä on lumi sulanut niin, että pönttö saadaan irti hangesta ja voidaan ripustaa uudelleen puuhun.

 

Telkänpöntön yksi versio, jossa pönttö kiinnitetään puun rungon viereen, ei eteen.

 

P1120240 (4).JPG

 

Pikkulinnunpönttö, jossa voivat pesiä talitiaiset, sinitiaiset ja kirjosiepot.

 

PICT0206.JPG