Hilkka ja Fransu tulivat Sveitsistä Suomeen perjantaina, joten hekin pääsivät osallistumaan Luumäellä vietettyihin ristiäis- ja hääjuhlallisuuksiin. Fransu halusi viettää syntymäpäiväänsä Suomessa, mistä me tietysti olimme kovin iloisia. Kymmenen vuotta sitten, kun Fransu täytti myös täysiä kymmeniä, juhlaa vietettiin Sveitsin alppimaisemissa. Silloin paistoi aurinko ja Sveitsin ruska oli kauneimmillaan. Nyt ei paistanut aurinko ja Suomen ruskakin on jo pääosin ohi.

Meidän juhlaviikonloppumme jatkui siis tänään, kun perheenjäsenemme sekä Kaija ja Veikko kokoontuivat Vanhankylän Kartanoon Järvenpäähän viettämään Fransun syntymäpäivää. Meitä oli paikalla Fransun Suomi-perhe lähes kokonaisuudessaan, vain Antin ja Liisan perhekunta ei ollut paikalla, koska nuoripari lapsineen jäi vielä joksikin aikaa Antin ja Liisan luokse Luumäelle.

Vanhankylän Kartanosta oli varattu meille oma sali, jossa joimme onnittelumaljat ja jokainen juhlavieras sai tehtäväksi kirjoittaa paperille kolme sanaa, jotka kuvaavat Fransua parhaiten. Vanhankylän kartanossa oli tarjolla Halloween-buffet, josta mekin kävimme hakemassa syötävää. Ruokailun jälkeen luettiin Fransulle häntä kuvailevat sanat. Useissa kuvauksissa toistuivat sellaiset sanat kuin huumorintajuinen, hauska, hyvännäköinen, suomalainen. Olin valmistellut onnittelupuheen Fransulle, jonka pidin suomeksi ja Hilkka käänsi sen saman tien Fransulle ranskaksi. Kahvin kanssa syötiin erinomaista vadelmakakkua.

 

P1070562.JPG

 

Salissa oli piano ja Riana oli lupautunut soittamaan juhlassa joitakin pianotunnilla oppimiaan kappaleita. Häntä rupesi kuitenkin ujostuttamaan niin, että soittaminen meinasi jäädä. Ihan loppuvaiheessa hänet kuitenkin saatiin houkutelluksi pianon ääreen ja hän ilahdutti meitä soittamalla kaikki ne kappaleet, joiden nuotit hänellä oli mukanaan.

Viikonloppu oli täynnä mukavia tapahtumia, ja erityisen hauskaa oli, kun Hilkka ja Fransukin tulivat viikoksi Suomeen.