Alkuviikko oli vilkas ja mukava ehkä maanantaiaamun hammaslääkärikäyntiä lukuunottamatta, mikä sekään ei ollut varsinaisesti epämukava, mutta siinä meni paljon aikaa ja rahaakin. Takimmaiseen alahampaaseen laitettiin keraaminen paikka, joka tehtiin siten, että hammaslääkäri poisti vanhan paikan ja hioi hampaan, minkä jälkeen hammas kuvattiin skannerilla, joka tallensi tietokoneohjelmalla hampaan kolmiulotteisen mallin. Tämän jälkeen hammaslääkäri suunnitteli oikeanmuotoisen paikan tietokoneohjelman avulla. Paikka jyrsittiin jyrsimellä hammaslaboratoriossa ja hammaslääkäri kiinnitti sen hampaaseen. Tällainen paikka on luonnollisen näköinen ja kestävä. Aikaa meni kaikkiaan noin kolme tuntia, josta tunnin verran odottelin, että paikka saadaan tehdyksi hammaslaboratoriossa.

 

Iltapäivällä Antti ja minä kävimme Päivin, Jannen ja Juulian kanssa syömässä Söderkullassa turkkilaisessa Veljekset-ravintolassa, jonka lounasbuffet oli aivan erinomainen. Väkeä oli niin runsaasti, että lämpimät ruoat olivat loppuneet, mutta jostain veljekset taikoivat vararuokia, jotka olivat ehkä vielä parempia kuin varsinaiset ruoat. Veljekset on edelleenkin tosi suosittu lounas- ja illallispaikka ja nyt kuulemma kesälomalaiset lisäävät vielä asiakasmääriä.

 

Illalla Jarno ja Henna tulivat käymään, ja avasin viinipullon, koska halusimme juhlistaa Hennan muutamia päiviä sitten ollutta syntymäpäivää. Istuimme lasitetulla terassilla ja koska sää oli hieman viileä, laitoimme lämmittimen päälle. Iltakymmeneltä Mikael, Joanie sekä Joanien veli, veljen vaimo ja heidän 6-vuotias tyttärensä tulivat meille suoraan lentoasemalta hakemaan lakanoita ja eväitä, jotka olin laittanut heille valmiiksi. He olivat lentäneet Genevestä Munchenin kautta Helsinkiin. Vaihtoaikaa Munchenissä oli ollut vain 40 minuuttia ja koska kone oli lähtenyt Genevestä myöhässä, he ehtivät Munchenissä juuri ja juuri Helsingin koneeseen, mutta matkalaukut eivät ehtineet. He saivat matkalaukkunsa tiistaina, kun hakivat ne itse Porvoosta kuljetusliikkeen varastosta, muuten ne olisi toimitettu heille vasta keskiviikkona.

 

Tiistaina Antti ja minä menimme Jarkon, Jarnon ja Hennan kanssa lounaalle Söderkullan Kartanoon, jonka ruoka tuotti pettymyksen. Silakkapihvejä, jotka kuulemma olivat maukkaita, riitti vain osalle meistä ja paneroidut kalaleikkeet olivat mauttomia eikä kalkkunacurrykaan kuulemma ollut hyvää. Harmi, että Söderkullan Kartanon uudet yrittäjät eivät vakuuta lounasruoillaan. Siellä olisi kiva käydä, kun se on sipoolainen ja niin lähellä meitä, mutta kyllä ruoan pitäisi olla parempaa.