20211007_101128(0).jpg

Torstaina metsästä löytyi näin kauniita suppilovahveroita. Niitä voi löytää lumen tuloon asti. Kun muutimme tänne Hangelbyhyn lokakuun alussa 1992, tutustuimme lähimetsiin, joista poimimme kohmeisia suppilovahveroita, koska öisin oli jo pakkasta.

Kutsuimme Kimmon ja Sirpan meille aamupäiväkahville, jotta sain annetuksi Kimmolle tekemäni kuvakirjan "Telkkä - Kotipihamme odotettu vieras". Tällä halusin kiittää Kimmoa siitä ilosta, mitä telkkien ja niiden pesinnän ja pihalammessa uiskentelun seuraaminen on meille tuottanut. Maaliskuun loppupuolella tavataan seuraavan kerran, kun Kimmo tulee tarkastamaan pöntöt, jotta ne ovat valmiina telkkien pesintää varten.

Kirstin kanssa käytiin lounaalla Munkkiniemessä nepalilaisravintola Royal Pokharassa. Edellisestä tapaamisestamme olikin kulunut lähes kaksi vuotta, joten paljon oli tapahtunut sinä aikana, vaikka ollaankin eletty korona-aikaa. Tapasin viikolla myös Ritvan, jonka luona nautittiin myöhäinen aamiainen. Koronarajoitukset ovat nyt lähes kokonaan poistuneet, joten tapaamisia on helpompi järjestää.

Vanhustyön keskusliiton käynnistämää Vanhustenviikkoa on vietetty tällä viikolla ja Sipoon suomalainen seurakunta järjesti "Kutsu seurakunnan työntekijä kylään!" -tapahtuman. Äitikin halusi kutsua seurakunnan työntekijän kylään, koska hän ei enää mielellään lähde kotoaan vaan tapaa mieluummin ihmisiä siellä. Minäkin olin Martin kanssa paikalla, vaikka emme vielä mielestämme vanhuksia olekaan. Seurakunnan työntekijöitä tulikin maanantaina kaksi; Tiia ja Merja toivat mukanaan kahvit ja kanelipullat, jotka sopivat hyvin syötäväksi kansallisena korvapuustipäivänä. Juotiin kahvit, syötiin pullat ja juteltiin.

Torstaina puuhailin pihalla, kun oli mukava sää. Aamupäivällä kävin poimimassa suppilovahveroita, joita löytyi kivasti, vaikka pysyttelinkin kotimetsässä. Iltapäivällä sitten istutin kukkaispuleita, noin sadan kukkasipulin istutus sujui muuten hyvin, mutta ensimmäisessä istutuspaikassa maa oli melko kovaa ja istutustyökalua sai tosissaan runnoa, jotta se upposi maahan. Toinen istutusalue oli helpompi, koska se oli keväällä tehty ja maa oli siinä pehmeää. Illalla puuhailu sitten kyllä tuntui jäsenissä. Toivottavasti ensi keväänä nähdään työn tuloksena suuri määrä kukkivia tulppaaneja, kevättähtiä ja helmililjoja.