DSC00628 (3).JPG

Aloitimme Suomen itsenäisyyspäivän vieton nostamalla lipun salkoon. Tuuli ja satoi ja lippu liehui vauhdikkaasti. Aamupäivällä ajoimme Paippisiin, josta jatkoimme äidin ja Kaijan kanssa Villa Kokkoseen Sinivalkoiseen joulukonserttiin. Ensin Villa Kokkosessa tarjottiin kahvit. Tarjolla oli kahvin kanssa omena-suklaakakkua, puolukkaista joulukakkua, piparkakkuja ja pikkuleipiä sekä Suomi-suklaakonvehteja.

Sinivalkoisen joulukonsertin ohjelmistossa oli sekä isänmaallisia että jouluisia lauluja, joita Villa Kokkosen isäntäväki pianisti Elina Viitaila ja baritoni Antti Pesonen esittivät tunnetulla taidollaan. Kuulimme muun muassa seuraavat kappaleet: Finlandia, Taivas on sininen ja valkoinen, Sibeliuksen En etsi valtaa loistoa, Oi jouluyö sekä muita tuttuja joululauluja. Lauloimme yhdessä Maamme-laulun ja J.H. Erkon sanoittaman kansansävelmän No, onkos tullut kesä? Konsertti oli isänmaallinen, juhlava, viihtyisä ja hauska ja väkeä oli paikalla runsaasti.

Kotona katsoimme Yle Areenalta naisten ampumahiihdon maailmancupin takaa-ajokisan, jossa Kaisa Mäkäräinen lähti kisaan kymmenentenä ja saapui maaliin ensimmäisenä, mikä ilahdutti suuresti. Uinnin lyhyen radan EM-kisoista Israelista on myös saatu viime päivinä iloisia uutisia, kun 20-vuotias Jenna Laukkanen on voittanut EM-kultaa sekä 50 että 100 metrin rintauinnissa.

Sitten sytytettiin kaksi itsenäisyyskynttilää ikkunalaudalle ja ryhdyttiin katsomaan tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanottoa Presidentinlinnasta. Siinä se loppuilta menikin.

 

DSC00645 (2).JPG