P1070483.JPG

Tänään kävin Rianan kanssa Kansallisbaletissa katsomassa iltapäivänäytöksenä esitetyn syksyn uutuusbaletin Liisa Ihmemaassa. Kaikki tämän koko perheen baletin syksyn esitykset ovat olleet loppuunmyytyjä jo pitkään, ja tämä lauantain iltapäivänäytös oli lisäesitys, joka oli otettu ohjelmistoon suuren kysynnän vuoksi.

Liisa Ihmemaassa -baletin koreografian on tehnyt Bostonin baletin nimekäs koreografi Jorma Elo ja esiintyjinä siinä on Suomen kansallisbaletti, Suomen kansallisoopperan orkesteri ja Suomen kansallisbaletin oppilaitos. Lewis Carrollin kirjoittamat Liisa Ihmemaassa -kirjat ovat baletin pohjana.

Liisa Ihmemaassa -baletti ei vastannut minun odotuksiani. Salla Eerola oli erinomainen tarinan Liisana ja muutkin tanssijat olivat hyviä. Lavastus oli myös vaikuttava. Mutta Liisan tarina baletin keinoin kerrottuna ei oikein avautunut. Jotkut tanssikohtaukset olivat aivan liian pitkiä ja toiset taas vedettiin läpi niin vauhdilla, että tarinan seuraaminen oli vaikeaa. Helsingin Sanomien kriitikko Jussi Tossavainen arvioi Helsingin Sanomissa 9.10.2016 balettia minusta hyvin osuvasti. Tossavainen kertoo arviossaan miettineensä, mikä esityksessä mättää, kun kaikki on ihan siistiä. Siitä huolimatta hän ei kertomansa mukaan lämmennyt esitykselle. Tossavainen toteaa, että esityksestä tulisi hyvä tiivistämällä, tarkentamalla ja lisäämällä ripaus lisää satupölyä. Olen samaa mieltä hänen kanssaan.

Riana totesi, että esitys oli ihan hyvä. Balettiyleisön joukossa oli paljon lapsikatsojia, joista suuri osa oli tullut esitykseen isovanhempiensa kanssa. Lapsikatsojat, joista jotkut olivat hyvinkin pieniä, jaksoivat hyvin katsoa esityksen loppuun.