Perjantaina tapasin Leilan Cafe Cabriolessa. Cafe Cabriolen leivonnaiset ovat aina olleet tuoreita ja maukkaita ja heidän tuotteidensa laatuun on voinut luottaa. Tuoreita ja maukkaita olivat myös tällä kertaa syömämme täytetyt sämpylät. Iltapäivän vietin Rianan kanssa. Ohjelmassa meillä oli pääsiäiskorttien tekeminen, mikä olikin kiinnostavaa puuhaa, vaikka minä teinkin taas vain yksinkertaisia aputöitä. Aineksina oli höyheniä, kiiltokuvia, timantteja, tarroja ja hopeatussi.

 

DSC02477.JPG

DSC02500.JPG

 

Lauantaina aurinko paistoi heti aamusta alkaen ja kun yöllä oli ollut pakkasta yli viisi astetta, hangella pystyi kävelemään. Meninkin kävelemään Hangelby-järvelle. Aurinkoinen sää piristää kummasti ja saa iloiselle mielelle.

 

Sunnuntaina menin Jarkon, Gian ja Rianan kanssa Kaivokselan koululle. Siellä pelattiin Vantaan Pussihukkien ja Porvoon Tarmon tyttöjen koripallo-ottelu. Joukkueissa pelasi vuosina 2006 ja 2007 syntyneitä tyttöjä. Pussihukkien joukkue oli selvästi kokeneempi kuin Tarmon tyttöjen joukkue, joka onkin pelannut yhdessä vasta vähän aikaa. Peliä oli kiva seurata, vaikka vantaalaistytöt voittivatkin sen selvin numeroin. Ottelun lomassa joimme kahvit ja söimme Pussihukkien pelaajien äitien leipomat suklaaleivokset.

 

Iltapäivällä jaksoin juuri ja juuri lähteä Nikkilään Lilla Villaniin "Taakse jäänyttä elämää" -konserttiin, jossa esiintyivät baritoni Raimo Laukka ja hanuristi Jukka Ojala. Raimo Laukka on oopperalaulaja, joka on tehnyt uran Suomen Kansallisoopperassa ja esiintynyt useissa keskieurooppalaisissa oopperataloissa. Harmonikkataiteilija Jukka Ojala on valmistunut Sibelius-Akatemiasta, ja hän on soittanut sinfoniaorkestereissa ja myös muunlaisissa kokoonpanoissa.  Hän on myös Dallapé-orkesterin jäsen.

 

Iltapäivän konsertin ohjelmistossa oli sota-ajan lauluja; muun muassa marsseja ja valsseja sekä operettisäveliä. Yleisökin pääsi laulamaan Sillanpään marssilaulun ja laulun Maantie on kova kävellä. Raimo Laukka juonsi konsertin ja kertoi sodanaikaisten viihdytysjoukkojen työstä rintamalla. Sodan aikana laulajat, soittajat, tanssijat, näyttelijät ja sirkustaiteilijat kiersivät rintamalla esiintyen erilaisissa kokoonpanoissa sotilaille ja lotille. Silloin kuulemma ei pidetty niin kovin tarkkaa lukua siitä, kuka kenenkin kanssa esiintyi. Rillumarei-muusikko saattoi säestää oopperalaulajaa kuten esimerkiksi Esa Pakarinen, joka säesti hanurilla oopperalaulaja Aulikki Rautavaaraa.

 

Konsertti juhlisti talvisodan päättymisen 76-vuotispäivää. Se oli viihdyttävä ja esiintyjät olivat taitavia. Jukka Ojala soitti Säkkijärven polkan niin hienosti, että sellaista harvoin kuulee ja Raimo Laukan ääni soi komeasti Lilla Villanin salissa. Erityisen koskettava oli Raimo Laukan laulama Evakon laulu.  Kyllä kannatti lähteä konserttiin.