20181106_121057.jpg

Orvokit kukkivat kotipihassa vielä marraskuussa.

Tiistaina tapasin kaksi rinnakkaisluokalla lukiossa ollutta luokkatoveriani, joiden kanssa pääsin yhtä aikaa ylioppilaaksi. Aloimme suunnitella ensi kesäkuun alussa pidettävää riemuylioppilasjuhlaa, johon meidän ylioppilasluokkamme kutsutaan. Minun luokkani ylioppilaiden yhteystiedot ovat jo melko hyvin tiedossa, koska meillä oli luokkakokous puolitoista vuotta sitten, mutta rinnakkaisluokkalaisten yhteystiedot täytyy nyt yrittää saada selville, minkä jälkeen voidaan lähettää kutsut juhlaan, jota vietämme yhdessä kevään ylioppilaiden kanssa Järvenpään lukiolla.

Keskiviikkona kävimme Antin kanssa ottamassa influenssarokotukset. Olimme varanneet ajan rokotukseen Söderkullan terveyskeskuksesta, jossa rokotus sujui nopeasti ja vaivattomasti.

Torstaina kävin ennakkoäänestämässä seurakuntavaalissa, jossa valitaan jäsenet sekä seurakuntaneuvostoon että yhteiseen kirkkovaltuustoon. Ennakkoäänestyspaikat ovat vaihdelleet päivittäin, torstaina yhtenä ennakkoäänestyspaikkana oli Söderkullan kirkko. Varsinainen vaalipäivä on ensi sunnuntaina.

Koska en ollut järin hyvin perillä seurakunnan luottamuselimien toiminnasta, siihen piti tutustua ennen äänestämistä. Sipoon seurakuntayhtymässä toimii kaksi seurakuntaa, Sipoon suomalainen seurakunta ja Sibbo svenska församling. Sipoon seurakuntayhtymän ylintä valtaa käyttää yhteinen kirkkovaltuusto. Kummallakin seurakunnalla, Sipoon suomalaisella seurakunnalla ja Sibbo svenska församlingilla, on oma seurakuntaneuvosto, joka johtaa seurakunnan toimintaa. Nyt valitaan luottamushenkilöt kaudelle 2019 - 2022 sekä yhteiseen kirkkovaltuustoon että seurakuntaneuvostoihin. Ehdokkaani valinnassa käytin apuna vaalikonetta, josta löytyikin sopiva ehdokas molempiin luottamuselimiin.

Perjantaina kävimme Helsingin Kaupunginteatterissa katsomassa Kinky Boots -musikaalin. Se olikin niin vaikuttava tapahtuma, että siitä kirjoitin ihan oman juttunsa.

Viikonloppu kului mukavasti isänpäivän merkeissä. Lauantaina Päivi ja Juuso tarjosivat meille isänpäiväillallisen. Juuso oli syksyisellä metsästysreissullaan saanut muun muassa pari metsoa, joista hän oli valmistanut pataruoan. Metsopata valkosipuliperunoiden ja keitettyjen porkkanoiden sekä salaatin kanssa oli erinomaisen herkullista ja jälkiruoaksi nautittiin prinsessakakkua ja kahvia. Antti sai vielä mukaansa kotiintuotavaksi isänpäiväkukat ja Juulian piirtämän kauniin kortin.

Tänään sunnuntaina menin Paippisiin mukanani lohikeittoainekset, joista tein meille lounaskeiton. Isän, äidin ja Martin lisäksi Antti liittyi joukkoomme siinä vaiheessa, kun keitto oli valmista.