Keskiviikkona hoitelin asioita Nikkilässä. Äiti halusi luopua kaikista nypläystarvikkeitaan, koska hänen kätensä ovat niin huonokuntoiset, ettei hän enää voi nyplätä. Tarjosimme tarvikkeita kansalaisopiston nypläyspiirin opettajan kautta nypläystä harrastaville ja tästä joukosta löytyikin niistä kiinnostunut. Äidin nypläyspakettiin kuului suuri määrä nypläysmalleja, kaksi nypläyskirjaa, toista kiloa nypläyslankaa, nypläystyyny, nypläysalusta ja 140 nypylää. Vein paketin tänään Nikkilään, ja  sen vastaanottanut henkilö oli erittäin ilahtunut monipuolisesta tarvikepaketista. Vein myös kaksi muovikassillista tyhjiä kahvipusseja kirkkoherranvirastoon, jossa niitä käytetään vanhusten askartelukerhoissa. Nämä kahvipussit oli kerännyt äidin ja isän ystävä, joka halusi saada ne hyötykäyttöön.

Kävimme Antin kanssa lounaalla Nikkilän keskustassa Masala Indian Cuisine -ravintolassa, jossa on arkipäivisin tarjolla lounas. Lounasvaihtoehtoja on kolme ja halutessaan saa myös yhdistelmän näistä kaikista kolmesta. Ruoka oli hyvää ja palvelu oli mutkatonta ja ystävällistä.

Iltapäivällä menin Rianaa vastaan koululle. Vietimme iltapäivän Rianan kotona, koska emme viitsineet lähteä kaupungille. Ratkoimme erilaisia tehtäviä ja Riana soitti pianoa.

 

20161006_094747.jpg

20161006_095115.jpg

 

Torstaina menimme aamulla Antin kanssa Stadin Silakkamarkkinoille. Tarjolla oli perinteisiä silakkaherkkuja. Söimme nahkiaisia sekä Kauppahallissa että Kauppatorilla kalastajan veneestä. Veneestä ostetut nahkiaiset, jotka oli kalastajan mukaan savustettu edellisenä yönä, olivat pajon parempia ja tuoreemman makuisia kuin Kauppahallin nahkiaiset. Ostimme muutaman purkin silakkaa; tämän vuoden maustekalakisan voittanutta maustekalaa, valkosipulisilakkaa, chilisilakkaa ja rosepippurisilakkaa. Sipoolaisen Åkerfelts Service Ab:n silakkatuote voitti Silakkamarkkinoiden tämän vuoden silakkaherkkukilpailun, ja se oli jo myyty loppuun, mutta onneksi sitä saadaan tulevaisuudessa Söderkullan K-kaupan edustalla olevasta myyntikojusta, josta Åkerfeltin kalatuotteita on aina perjantaisin myynnissä.

Antti jäi Kauppatorille syömään lohikeittoa, minkä jälkeen hän lähti kotiin. Minä menin tapaamaan pitkäaikaisinta ystävääni Raijaa. Meillä oli tapaaminen Stockan kellon alla ja menimme Stockan yläkerrokseen, jossa joimme kahvit ja söimme vuohenjuustopiirakkaa. Minä tarjosin ja maksoin samalla häviämäni vedon. Olimme lyöneet Raijan kanssa vetoa yli neljäkymmentä vuotta sitten, mutta olimme unohtaneet tämän 50 markan vedon. Löysin tiedon päiväkirjastani, jota rupesin lukemaan viime lauantaisen Järvenpään yhteiskoulun ja lukion senioreiden symposiumin jälkeen. Etsin päiväkirjasta kouluun liittyviä kirjoituksiani.

Illalla menimme Porvoon Taidetehtaalle katsomaan Antonio De Literesin espanjalaista barokkioopperaa Los Elementos - Luonnonvoimat. Los Elementos -ooppera on sävelletty vuonna 1718 ja se oli aikanaan menestysteos. Oopperassa ei ole varsinaisia henkilöhahmoja, vaan sen solistit esittävät eri luonnonvoimia sekä aikaa ja aurinnousua. Oopperan luonnonvoimia ovat tuli, vesi, maa ja ilma. Luonnonvoimina esiintyivät Angelika Klas, Annaliisa Pillak, Marion Melnik ja Essi Luttinen, aikaa esitti Kristian Lindroos ja auringonnousua Tuuli Lindeberg. Mukana oli myös yhdeksän hengen orkesteri Ensemble Nylandia ja kolme tanssijaa.

Los Elementos oli sujuvasti esitetty vauhdikas teos, jonka esiintyjät olivat monipuolisia ja taitavia. Laulajat paitsi lauloivat myös tanssivat. Musiikki oli tarttuvaa ja tanssillista ja tanssijat antoivat esitykselle hienon lisän. Runsaan tunnin mittainen kokonaisuus oli upea.