Keskiviikkona Päivi ja Juuso kutsuivat meidät lounaalle kotiinsa, ja tarjolla oli herkullista ja huolella valmistettua ruokaa; ensin nautittiin alkupaloja, pääruokana oli mureaa possunposkea, perunamuusia ja maukasta hapankaalisalaattia ja jälkiruoaksi kahvin kanssa punaherukkapiirakkaa.

Meillä on Ritvan ja Penan kanssa ollut perinteenä, että Helenan-päivän aikoihin käyn heillä kahvilla, niinpä ajelin sinne torstaina. Matkalla poikkesin LeipomoKahvila N'avettaan ostamaan meille leivonnaisia. Kahvilan parkkipaikka oli täynnä, onneksi löytyi kuitenkin yksi vapaa paikka. Kahvilassa oli ulos asti ulottuva jono, mutta jäin siihen jonottamaan, vaikka muutaman sadan metrin päässä olisi ollut toinen leipomo, josta leivonnaiset olisi saanut varmaan jonottamatta.

 

P1240568.JPG

 

Sipoon vanhan kirkon Kesämusiikkia Sipoossa -konserttisarjassa oli elokuun alun torstaina Barokkiyhtye Ombra Sonoran konsertti L'amante secreto, Salainen rakastettu, jossa yhtye esitti barokin naissäveltäjien, Barbara Strozzi, Isabella Leonarda, Anna Bon ja Elisabeth Jacquet de la Guerre, sävellyksiä. Yhtyeen jäsenet ovat laulaja, mezzosopraano Petra Schauman barokkiviulisti Mirva Laine, lironea soittava Ritva Hautsalo sekä cembaloa soittava Päivi Vesalainen.

Konsertti alkoi seitsemältä ja jo varttia vaille seitsemän kirkon parkkipaikka oli täynnä, jolloin autot oli ajettava läheisen seurakuntatalon parkkipaikalle. Kirkko tuli myös niin täyteen yleisiöä, että jotkut joutuivat istumaan suuren pylvään takana oleville penkeille, joista ei nähnyt ollenkaan esiintyjiä. Barokin ajan soittimien ja kauniin naisäänen yhdistelmä soi kirkossa kauniisti. Tänä kesänä Sipoon vanhassa kirkossa on vielä kaksi "Kesämusiikkia Sipoossa" -konserttia ja minulla on vielä kaksi opasvuoroa.

 

20190802_180316.jpg

Pellinkiin matkataan myös lossin kyydissä.

Elokuun alussa jo neljättä kertaa järjestettävän Pellingin musiikkipäivät -tapahtuman ensimmäinen konsertti "Ilta operetin ja kabareen parissa" pidettiin Solhällassa Pellingissä perjantai-iltana. Meillä oli liput tähän konserttiin, koska Antti oli niin toivonut. Minä olisin valinnut toisen konsertin, jossa musiikkipäivien taiteellinen johtaja Monica Groop olisi ollut esiintyjänä. No, onneksi Monica Groop aloitti operetti ja kabaree -konsertin laulamalla Kurt Weillin ja Bertolt Brechtin Nannans Lied -laulun, joten kuultiin hänenkin lauluaan, lisäksi hän kertoi illan aikana esitettävistä lauluista ja niiden taustoista.

Illan ohjelmassa kuultiin ensimmäisellä puoliajalla tunnettuja lauluja opereteista, muun muassa Emmerich Kálmánin Mustalaisruhtinattaresta ja Sirkusprinsessasta sekä Franz Lehárin Iloisesta leskestä. Väliajan jälkeen oli vuorossa kabaree, jolloin ohjelmistossa oli Benjamin Brittenin, Arnold Schönbergin, Kurt Weilin ja Georges Bizet'n kabareelauluja. Illan esiintyjinä olivat erinomaisen pianistin Kristian Attilan säestyksellä erinomaiset Sibelius-akatemian oopperaluokan viimeisen vuoden laulunopiskelijat: sopraano Minna-Leena Lahti, mezzosopraano Rachel McIntosh, tenori Topias Lundell ja baritoni Henri Tikkanen.

Esiintyjät olivat taitavia laulajia ja myös näyttelijöitä, kun he esittivät "puolinäyttämöllisesti" tunnettuja operetti- ja kabareesävelmiä. Yleisöstä suuri osa oli ilmeisesti Pellingistä, koska konsertin päätyttyä Pellingin lossille ei syntynyt erityisen pitkää jonoa. Pellingistä kalastetusta lohesta tehdyt graavilohileivät olivat maukkaita ja kuten viime vuonnakin, ostimme niitä myös tällä kertaa kotiin vietäväksi sen verran, että niitä riitti iltapalaksi ja seuraavan aamun aamiaisellekin.

Ilta oli viihdyttävä ja hauska, ja yleisö viihtyi. Jännitystä iltaan toi samppanjalasi, jonka Rachel pudotti esiintymislavalle ja jonka sirpaleet lensivät myös alas näyttämöltä. Rachel oli onneksi ehtinyt tyhjentää lasin, kun se putosi hänen kädestään. Sirpaleita lakaistiin pois näyttämöltä, mutta niitä näytti jäävän sinne, ja heti tämän tilanteen jälkeen Minna-Leena ja Rachel tulivat näyttämölle paljain jaloin ja istahtivat lavan reunalle laulamaan seuraavaa lauluaan. Onneksi he eivät astuneet lavalle jääneiden lasinsirpaleiden päälle.

 

20190802_203307.jpg

Illan päätteeksi Minna-Leena Lahti (vas.), Rachel McIntosh, Topias Lundell ja Henri Tikkanen esittivät laulun Make way for the omelet Georges Bizet'n operetista Tohtori Miraakkeli / Ihmetohtori.