Porvoossa oli tänään useita joulumyyjäisiä ja -markkinoita. Menin ensimmäiseksi Porvoon joulumarkkinoille raatihuoneentorille vanhaan Porvooseen, jossa myytiin kaikkea jouluista, muun muassa käsitöitä, koristeita, lahjatavaraa ja herkkuja. Raatihuoneentorilla oli aamulla puoli yhdentoista aikaan vielä melko hiljaista, japanilaisia turisteja tosin oli liikkeellä jonkin verran. Raatihuoneentorilta kävelin VPK-talolle, jossa oli menossa Wanhan ajan Joulumarkkinat. Sielläkin oli melko vähän väkeä. Ostin sieltä joululeivän ja olkitähden ja jatkoin matkaa Linnankosken lukiolle, jossa tänään järjestettiin Annan joulumarkkinat. Paikalla oli väkeä todella paljon ja ruuhka oli melkoinen. Ostin Porvoon Tarmon koripallojunioreiden hyväksi myynnissä olleen mauste- ja toscakakun sekä arpoja. Kaikilla kolmella arvalla tuli voitto. Join glögin ja lähdin tapaamispaikalle, josta olimme sopineet Antin hakevan minut. Sen jälkeen menimme yhdessä Porvoon Taidetehtaan Joulumarkkinoille, jossa ruuhka oli melkoinen.

Söimme lounaan Taidetehtaan Ravintola Vitriinin joulubuffetissa. Tarjolla oli salaatteja, muun muassa rosollia, viherversosalaattia, avokado-mangosalaattia, villisikapateeta, kevyesti kypsennettyä kardemummalohta, lämpimänä ruokana oli porsaan ulkofileetä, rosmariinilohkoperunoita ja metsäsienikastiketta ja jälkiruoaksi kahvia ja suklaakakkua. Ruoka oli aivan erinomaista ja hinnaltaan vain puolet siitä, mitä Eliten laadultaan vaatimattomampi joululounas maksoi.

Joulukonsertti à la Laura Pyrrö järjestettiin tänään Erkkolassa Tuusulassa. Esityksiä oli kaksi, ja me osallistuimme ensimmäiseen, kello viiden konserttiin. Konsertissa esiintyivät sopraano Laura Pyrrö ja pianisti Tiina Korhonen. Erkkolan saliin mahtuu vajaat viisikymmentä kuulijaa ja sen verran siellä olikin väkeä. Laura Pyrrö on asunut Tuusulassa ja siksi hän edelleenkin esiintyy siellä mielellään.

Illan konsertin ohjelmisto oli mitä perinteisin: Santa Lucia, En etsi valtaa, loistoa, Sylvian joululaulu, Varpunen jouluaamuna, Heinillä härkien kaukalon, Walking in the Air (Lumiukko-elokuvasta) sekä muita tuttuja, kauniita joululauluja. Lisäksi Laura Pyrrö luki J. H. Erkon ja V. A. Koskenniemen jouluisia runoja. Laura Pyrrön ääni soi kauniisti hirsiseinäisessä Erkkolassa, ja tilaisuus oli hyvin tunnelmallinen.