20210603_091642 (2).jpg

 

Olemme Antin kanssa saaneet jo toisen koronarokotteen eikä senkään jälkeen ilmaantunut mitään ongelmia. Pistoskohta oli minulla päivän verran hieman arka, Antilla ei sitäkään.

Kansalaisvelvollisuus on täytetty myös kuntavaalien äänestyksen osalta. Kävimme äänestämässä Söderkullan vanhassa koulukeskuksessa. Koulurakennuksen pariovet olivat auki ja virkailijat istuivat oven sisäpuolella. Äänestäjät saivat äänestyslipun oven ulkopuolella, jossa olivat myös äänestyskopit. Ruuhkaa ei ollut, vaikka ennakkoäänestys onkin ollut aika vilkasta.

Viime viikot olen edelleenkin viettänyt päivittäin muutamia tunteja pihalla ja aina puuhannut jotain pienimuotoista. Puuhaaminen on kivaa, kun sitä voi tehdä omien voimien ja tuntemusten mukaan. Puutarhuri Pia oli yhtenä päivänä tekemässä kasvien istutuksia, ja sinä päivänä vietin pihalla seitsemisen tuntia. Nyt sitten täytyy iltaisin kastella istutettuja taimia, että ne pääsevät hyvin kasvun alkuun.

Pihan kolmesta omenapuusta kaksi on kukkinut tosi runsaasti, mutta vanhin omenapuu on tänä vuonna kukkinut niukasti. Viime vuonnakin sen sato jäi vaatimattomaksi, vaikka puu näyttää muuten hyvinvoivalta.

Telkkien pesintä pihan pöntöissä tuotti tänä vuonna huonon tuloksen, kun emme ole nähneet yhdestäkään pöntöstä lähtevän telkkäpoikuetta. Myöhemmin kesällä, kun Kimmo tulee tekemään pönttötarkistuksen, nähdään, onko missään pöntössä ollut onnistunutta pesintää.

Viime sunnuntaina kävin Jarkolla ja Gialla lounaalla. Oli ihana aurinkoinen päivä ja söimme terassilla. Jarkko oli grillannut ja jälkiruoaksi Riana oli leiponut raparperipiirakan, ihanan kesäinen lounas ja iltapäivä kukoistavassa ja hyvinhoidetussa puutarhassa.

Jääkiekon MM-kisoja olen katsonut poikkeuksellisen paljon eli kaikki Suomen ottelut. Välillä on kyllä joutunut jännittämään melkein liian kovasti, mutta onneksi ottelut ovat menneet hyvin. Vaikka Suomen joukkueen menestykseen eivät monet aluksi uskoneet, kisat ovat sujuneet hienosti tähän asti.

 

20210603_091732 (2).jpg