Eden jazz-konsertissa 2.jpg

Kuvassa oikealta Henna, pianisti Eliina, laulaja Sofia, Jarno, Eden ja minä.

JFK - Jazz for Kids on Espoon kulttuurikeskuksessa järjestettävä jazzkonserttisarja, johon "kaikki vauvasta vaariin ovat tervetulleita". Lauantaina Jazz for Kids -konsertissa esiintyi Hennan ystävä jazzlaulaja Sofia Finnilä, jota säesti pianisti Eliina Mäkiranta. Henna, Jarno ja Eden olivat menossa konserttiin ja kutsuivat minutkin mukaan. Yleisöä oli paikalla runsaasti; eri-ikäisiä lapsia vanhempineen ja isovanhempineen.

Konsertin teemana oli vuodenajat, ja aluksi kuultiin iki-ihanat syksyiset I Will Wait For You ja Autumn Leaves, sitten siirryttiin talveen ja Winter Wonderlandiin, kevään odotusta kuvasi You Must Believe In Spring ja kevättä Joy Spring ja konsertin päätteeksi kuultiin kesälaulu. Ihania, kauniita lauluja, jotka upeaääninen Sofia lauloi koskettavasti taitavan pianistin Eliinan säestyksellä. Erityisesti konsertin aloituskappale Michel Legrandin I Will Wait For You sai kauneudellaan aikaan kylmiä väreitä ja kyyneleen minun silmäkulmaan.

 

Eden jazz-konsertissa.jpg

Sofia laulaa ja Eden kuuntelee.

Runsaan kolmen kuukauden ikäinen Eden näytti olevan konsertin nuorin osallistuja. Hän viihtyi hyvin konsertissa, ja sai näin ensimmäisen kosketuksensa jazziin. Yleisö vauvasta vaariin ja mummoon näytti viihtyvän. Hauska idea, jonka ansiosta lapset ja ehkä aikuisetkin oppivat konserttikäyttäytymistä.

Konsertin jälkeen juhlistettiin Edenin torstaina ollutta nimipäivää Jarkon ja Jarnon perheiden kanssa. Corinne oli tällä kertaa Tukholmassa, joten hän ei nytkään juhlinut meidän kanssamme.

Illalla mentiin Antin kanssa Musiikkitaloon kahdeksannen Sibafestin avajaiskonserttiin, jonka teemana oli Äänessä ja jossa esiintyivät lauluyhtyeet Rajaton, Club For Five, Aito Collective ja vierailevat solistit Hildá Länsman, laulu, Minna-Leena Lahti, laulu, Emma Raunio, laulu ja Martina Roos, laulu. Yhtään ainoaa soitinta ei konsertissa käytetty, vaan laulajat synnyttivät kaikki äänet, joita kuultiin ja niitä kuultiin paljon ja monenlaisia. Konsertti oli kerrassaan upea.

 

20200126_152946 (3).jpg

Kuvassa vasemmalta Juuso, Juulia, Janne, minä, Päivi ja Antti.

Sunnuntaina vietettiin Päivin perheen kanssa Antin vajaan viikon takaisia syntymäpäiviä Kirkkonummella Bistro O Mat -ravintolassa, jossa sunnuntaisin on tarjolla brunssi. Alkuruoka haettiin noutopöydästä, jossa oli muun muassa erilaisia salaatteja ja tattariblinejä mätien, kylmäsavustetun poronpaistisalaatin, sitruunagraavatun lohen ja muiden lisukkeiden kanssa, pääruokavaihtoehdoista minä valitsin paahdettua siianseläkettä ja simpukkakastiketta, joka oli erinomaista. Jälkiruoka haettiin noutopöydästä, jossa oli runsaasti valinnanvaraa. Ruoka oli erinomaista ja palvelu ystävällistä.