Yhdysvalloissa on tämän vuoden aikana tähän mennessä, kun tätä vuotta on kulunut neljäkymmentäviisi päivää, ollut jo kahdeksantoista kouluammuntatapausta eli tapaus joka toinen tai kolmas päivä. Ystävänpäivänä helmikuun neljäntenätoista iltapäivällä puoli kolmen jälkeen eteläisessä Floridassa tapahtui koko Yhdysvaltoja ja myös muuta maailmaakin järkyttänyt kouluammuntatapaus Marjory Stoneman Douglas -lukiossa Parklandissa. Koulun entinen oppilas, häiriökäyttäytymisen takia koulusta erotettu 19-vuotias mies hyökkäsi entiseen kouluunsa ja laukaisi koulun palohälytyksen. Kun koulun oppilaat ryntäsivät ulos luokistaan, mies, joka oli varustautunut kaasunaamarilla, heitti savupommeja koulun käytävälle ja ampui oppilaita kylmäverisesti AR-15-automaattikiväärillä. Kaikkiaan hän surmasi seitsemäntoista henkilöä ja haavoitti toistakymmentä, minkä jälkeen hän poistui koulusta pakenevien oppilaiden mukana, mutta tunnin kuluttua hänet saatiin kiinni lähikaupungista valvontakameran kuvien perusteella.

Torstain Palm Beach Post käsitteli ampumatapausta laajasti, ja yleisönosastossa oli kirjoitus, jossa kirjoittaja totesi, että valtaapitävien pitäisi lakata lähettämästä surunvalittelujaan ja rukouksiaan kouluammuntojen uhreille ja heidän omaisilleen, koska ne eivät korjaa tilannetta, vaan sen sijaan heidän pitäisi tehdä muutoksia Yhdysvaltain aselakiin, joka sallii aseiden tuomisen kouluihinkin. Nyt nämä valtaapitävät, presidentti Donald Trumpia myöten, esittivät surunvalittelujaan ja rukouksiaan uhrien omaisille, mutta kukaan heistä ei sanallakaan puuttunut Yhdysvaltain aselakiin. Trumpkin puhui vain mielenterveysongelmiin puuttumisesta, ei aselaeista.

On vaikea käsittää sellaista pahuutta, jota tämänkin kouluammuntatapauksen toteuttanut nuori mies osoitti, kun hän ampui tunteettomasti omanikäisiään nuoria ihmisiä, ehkä entisiä luokkakavereitaan. On myös vaikea käsittää, miten näissä kouluammuntatapauksissa surmattujen nuorten vanhemmat ja perheenjäsenet selviytyvät näistä tapahtumista. Ja on vaikea käsittää, että ne, jotka päättävät muun muassa aselaeista, eivät tee mitään muuttaakseen näitä lakeja. Tämäkin ampuja oli osoittanut olevansa erittäin kiinnostunut aseista ja hän oli muun muassa pannut sosiaaliseen mediaan kuvia, joissa hän esiintyi aseiden kanssa, hän oli pelotellut muita nuoria, ammuskellut rottia ja kantanut aseita mukanaan muiden nähden. Kenellekään ei tullut yllätyksenä, kuka ampuja oli, sillä hänen käyttäytymisensä oli yleisesti tiedossa. Jopa liittovaltion keskusrikospoliisia FBI:tä oli varoitettu hänestä. Mies kuului valkoista ylivaltaa tavoittelevaan järjestöön, jonka tavoitteena on tehdä Floridasta täysin valkoinen osavaltio. Kouluammunta tapahtui ystävänpäivänä todennäköisesti siksi, että miehellä oli ollut seurusteluongelmia.