20161029_144724.jpg

 

Tänään meidät oli kutsuttu Antin ja Liisan kotiin Luumäelle, jossa vietettiin heidän nuorimman lapsensa Mikon ja hänen avovaimonsa Anniinan toisen lapsen ristiäisiä. Paikalle oli kutsuttu Mikon ja Anniinan perheenjäseniä, kaikkiaan nelisenkymmentä henkeä. Sää oli koko päivän sateinen, välillä satoi vettä ja välillä räntää. Juhlan tunnelma oli kuitenkin lämmin ja kodikas.

Aivan ensimmäiseksi ristiäisvieraille tarjottiin lohikeittoa ja karjalanpiirakoita ja kun kaikki vieraat olivat saapuneet ja syöneet, alkoi kastetoimitus. Sen suoritti Luumäen kirkkoherra Heikki Svinhufvud, Suomen kolmannen presidentin P. E. Svinhufvudin pojanpoika. Poikavauvan nimeksi tuli Justus Eino Anselmi. Eino-nimi tulee meidän sisarusten Eino-isältä. Ristiäisvieraat saivat yrittää arvata lapsen nimeä. Muutama, minäkin niiden joukossa, oli arvannut Eino-nimen, mutta Justusta ja Anselmia ei kukaan.

Kun kastetoimitus oli ohi, kirkkoherra rupesi selittämään Mikolle ja Anniinalle, että vihkiraamattuja löytyy Luumäeltäkin ja että heidät voitaisiin ihan hyvin vihkiä Luumäellä, vaikka he asuvatkin Jyväskylässä. Tämä oli vain esipuhetta sille, mitä sitten seurasi. Mikko ja Anniina olivat jo jonkin aikaa sitten solmineet siviiliavioliiton ja nyt Luumäen kirkkoherra siunasi heidän avioliittonsa. Tästä tapahtumasta tiesi etukäteen vain pappi, siitä eivät tienneet edes nuorenparin vanhemmat. Kaikki me olimme yhtä yllättyneitä, kun juhlallisuudet jatkuivat kastetilaisuuden jälkeen Mikon ja Anniinan avioliiton siunaamisella.

Juhlallisuuksien jälkeen juotiin kahvit ja Liisa ilmoitti, että hääpari saa nyt sitten leikata ristiäiskakkua. Kahvipöydässä oli tarjolla ihania voileipäkakkuja, piiraita ja täytekakkuja.

 

DSC03338.JPG