DSCN0327.JPG

Kevätsäitä odotellessa.

Aamulla satoi lunta, päivällä satoi lunta ja vielä illallakin sitä satoi. Pääkaupunkiseudulla lunta satoi päivän aikana 10 - 15 senttiä. Lämpötilakin on vain vähän nollan yläpuolella, joten lumi saattaa jäädä maahan joksikin aikaa. Kevään aurinkoiset päivät tuntuvat olevan kaukana tulevaisuudessa, koska sääennusteen mukaan epävakainen ja tuulinen sää jatkuu ainakin viikon ajan, siis pääsiäisen yli.

DSCN0336.JPG

Tähän ruukkuun olin juuri istuttamassa orvokkeja, mutta eihän niillä nyt mikään kiire ole.

Täksi päiväksi olimme sopineet karjalanpiirakkatalkoista Paippisissa. Meidän viiden hengen tiimimme: äiti, isä, Martti, Maria-Liisa ja minä teimme parisataa karjalanpiirakkaa ja lisäksi leivoimme pullataikinasta pikkupullia ja rahka- ja marjapiirakkaa. Yhdessä on hauska tehdä ja yhdessä tehden myös tulee valmista nopeasti.

Tämän päivän Iltalehdessä kerrottiin eilisestä Tähdet, tähdet -viihdeohjelmasta, jossa oli ollut vuorossa oopperajakso. En ole katsonut ohjelman aikaisempia jaksoja, mutta oopperajakso oli ensimmäisellä tuotantokaudellakin niin kiinnostava, että halusin nähdä myös tämän toisen tuotantokauden oopperajakson. Katsoin ohjelman TV-kaistalta illalla ja täytyy vain ihailla ohjelmassa mukana olevien laulajien kykyä esittää useimmille heistä täysin vierasta tyylilajia oopperaa.

Baritoni Waltteri Torikalla oli tässä jaksossa kotikenttäetu ja kyllä hänen esittämänsä aaria Tosca-oopperasta erottui aivan selvästi muusta joukosta muiden laulajien hienoista suorituksista huolimatta. Arja Koriseva, joka on joskus uransa alussa ottanut klassisen laulun tunteja, oli myös erittäin hyvä, mutta kaikkein yllättävin minusta oli Jarkko Aholan esitys. Jarkko Ahola, joka ei ole koskaan ottanut laulutunteja ja jonka äänihuulet olivat flunssan takia tulehtuneet viime viikolla, esitti niin komeasti Nessun Dorma -aarian Puccinin Turandot-oopperasta, että sellaista kuulee harvoin. Näiden huipputaitavien esitysten lisäksi myös Roope Salminen, Anette Olzon, Laura Voutilainen ja Krista Siegfrids esittivät omat ooppera-aariansa hienosti.

Lilli Paasikivi oli viime tuotantokauden tapaan laulajien oopperavalmentajana ja hän sai jokaisesta esiintyjästä parhaan mahdollisen oopperaosaamisen esiin ja hän myös löysi jokaisen esityksestä paljon hyvää. Lilli Paasikivi on ihan huippu tyyppi. Hän on positiivinen ja äärimmäisen kannustava valmentaja ja sen lisäksi hän on hyvä esiintyjä ja oopperalaulaja. Olen jo vuosia fanittanut häntä ja minusta hän tekee  hyvää Suomen Kansallisoopperalle sen taiteellisena johtajana.

Illalla netti-iltapäivälehdet kirjoittivat, että Souliin vähän ennen seitsemää lähtenyt Finnairin lentokone oli tunnin verran kierrellyt 3000 metrin korkeudessa Porvoon yläpuolella ennen kuin se palasi teknisen ongelman vuoksi Helsinki-Vantaan lentokentälle. Täällä meillä ei kuitenkaan koneen kiertelyä havaittu.