P1160232.JPG

 

Täysikuu valaisi taivaan pääsiäissunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

Aloitimme pääsiäisen vieton jo kiirastorstaina, kun menin Paippisiin Hilkkaa ja Fransua sekä isää, äitiä ja Marttia tapaamaan. Söimme hirvenpaistia ja joimme kahvit lasitetulla terassilla. Sää oli aurinkoinen ja terassilla tuli sisävaatteissakin suorastaan lämmin, kun aurinko paistoi selkään. Muuten ulkona näytti edelleenkin hyvin talviselta, lunta oli runsaasti ja olihan sääennusteessa luvattu sitä vielä lisääkin maanantaina eli toisena pääsiäispäivänä.

Pitkänäperjantaina tapasimme Hilkan ja Fransun Gumbostrandissa N'avetan Laituri -ravintolassa, jossa söimme lounaan ja siellä istuimme avoterassilla, johon aurinko paistoi ja lämmitti niin, että siinä hyvin tarkeni takit päällä istumaan ja nauttimaan kevään tunnusta. Väkeä oli liikkeellä paljon sekä ravintolassa ja sen terassilla että jäällä kävelemässä ja pilkkimässä. Lauantaina Hilkka ja Fransu sitten palasivat kotiinsa Sveitsiin.

Lauantaina kävin viimeistelemässä Ritvan ja Penan kuvakirjan ja tarkistin sen vielä ennen kuin lähetin tilauksen eteenpäin. Ritva kaatui noin pari viikkoa sitten ollessaan aamulla koiran kanssa ulkoilemassa ja hän on sairaalassa, mutta elokuussa alkanut kuvakirjaprojektimme on saatettu päätökseen ja varmaankin ensi viikon alussa posti tuo valmiin kirjan, jota nyt jännityksellä odottelemme.

Sunnuntain, eli pääsiäispäivän iltapäivän vietimme Päivin perheen luona, jonne meidät oli kutsuttu pääsiäislounaalle. Söimme alkuruoaksi fetasalaattia ja pääruoaksi herkullista lammaspaistia valkosipuliperunoiden ja rosmariiniporkkanoiden kanssa. Jälkiruoaksi saimme kahvin kanssa kääretorttukakkua, jonka Juulia oli Päivin avustuksella leiponut. Kakku oli sekä hyvännäköinen että hyvänmakuinen.

Maanantain eli toisen pääsiäispäivän vastaisena yönä alkoi lumisade, joka sitten jatkuikin koko päivän ja illan. Lunta tuli meidänkin pihallemme yli kymmenen senttiä. Jarkon perhe oli ollut vajaan viikon Rukalla, josta he lähtivät ajamaan kotiin maanantaina aamuyöllä kolmen aikaan. Onneksi he lähtivät niin aikaisin, sillä suurimman osan matkasta tiet olivat olleet aivan kuivia ja liikennettä oli ollut hyvin vähän. Heinolan kohdalla keli oli jo huonontunut selvästi ja Lahdesta eteenpäin keli oli kuulemma ollut tosi huono.  Me vietimme päivän kotosalla ja muun muassa katsoimme DVD-dokumenttielokuvan "Metsän tarina", joka on koko perheen elokuva ja kertoo suomalaisesta metsästä ja sen elämästä. Elokuvassa esiintyy metsän asukkaita, kuten karhuja, hirviä, käärmeitä, pöllöjä, muurahaisia, sammakkoja, liito-oravia, kuukkeleita, palokärkiä ja monia muita. Aarniometsä on komea ja salaperäinen ympäristö elokuvan tarinalle, joka on kuvattu ja kerrottu kiinnostavasti ja näyttävästi. Maanantaina iltapäivällä Jarno ja Henna poikkesivat mukanaan mukavia uutisia. Olin paistanut lettuja valmiiksi ja söimme niitä ja sillä aikaa Osku tykkäsi juoksennella pihalla puhtaassa valkoisessa lumessa.

Metsäkauriit ovat edelleenkin vierailleet lintujen ruokintapaikalla. Usein ne ovat tulleet joko aamuvarhaisella tai auringon laskettua.

 

P1160243.JPG