Tänään on ajeltu kodin ja Helsingin väliä useamman kerran. Aamulla aikaisin Antti vei autonsa tuulilasin vaihtoon Herttoniemeen ja minä hain hänet sieltä kotiin. Iltapäivällä vein hänet hakemaan autoaan ja jatkoin matkaa Haaga-Heliaan, jossa minulla oli kaksi opinnäytetyöohjattavatapaamista. Haaga-Helian postilokerostani löysin viime syksynä valmistuneen ohjattavani lähettämän joulutervehdyksen, jossa oli mukana Lippupalvelun lahjakortti kiitokseksi antamastani ohjauksesta ja tuesta. Kyllä tuli hyvä mieli näin kauniista muistamisesta. Aion käyttää lahjakortin balettilippuun, koska baletti oli meidän yhteinen kiinnostuksen kohteemme ja ohjattavani harrastaa sitä aktiivisesti.

Hieman olivat kahden tapaamani ohjattavan työt nytkähtäneet eteenpäin ja nyt on jo todennäköistä, että ne valmistuvat, koska niissä on jo sen verran valmista tekstiä. Haaga-Heliassa on kiva käydä, kun siellä on vielä niin paljon tuttuja opettajakollegoita. Haaga-Helia-rakennuksessa Pasilassa aloitetaan keväällä rakennusprojekti, jossa opettajien työhuoneiden seinät puretaan ja siirrytään yhtenäiseen tilaan. Tämän jälkeen opettajilla ei ole enää omaa työpistettä. Tämä tuntuu aiheuttavan aikamoista tyytymättömyyttä opettajien keskuudessa. En kyllä itsekään tykkäisi. Yksi opettajakollega totesikin, että kun pitää luentosalissa muutaman tunnin luennon, olisi kiva, jos voisi istahtaa hetken kaikessa rauhassa ennen seuraavaa opetusrupeamaa.

Tänä vuonna on tarjolla niin paljon Sibeliusta ja hieman vähemmän Halosta ja Gallen-Kallelaa, että pelkästään sillä tarjonnalla pärjäisi koko vuoden. Alla olevista linkeistä löytyy tietoa näistä tapahtumista:

www.sibelius150.fi

http://yle.fi/sibelius150

www.ystavat150.fi (Sibelius, Halonen, Gallen-Kallela)

Lisäksi Tuusulan juhlavuosi 2015 -julkaisussa esitellään juhlavuoden tapahtumia eri puolilla Tuusulaa, muun muassa Halosenniemessä ja Erkkolassa. Aikanaan Sibelius muutti perheineen Tuusulaan, jonne Ainola rakennettiin. Vasta myöhemmin Ainola on aluemuutosten jälkeen kuulunut Järvenpään kauppalaan ja kaupunkiin. Tästä syystä myös Tuusula on ilmoittautunut Sibelius-kunnaksi Hämeenlinnan ja Järvenpään lisäksi.

MTV3-kanavalla uudenvuodenpäivänä alkanut Rouva Ministeri -draamasarja on osoittautunut tosi kiinnostavaksi. Sarjaa esitetään maanantaisin ja torstaisin. Sarjan esittäminen aloitettiin Yhdysvalloissa syyskuussa ja se on siellä noussut yhdeksi syksyn suosituimmista draamasarjoista.

Rouva Ministeri (Madam Secretary) kertoo Yhdysvaltojen uudesta ulkoministeristä Elizabeth McCordista, jota esittää Téa Leoni. Se kertoo myös Yhdysvaltojen ulkopolitiikasta ja ulkoministeri Elizabethin perheestä. Elizabeth on aikaisemmin työskennellyt CIA:n analyytikkona mutta on eronnut tiedustelupalvelusta. Sen jälkeen hän on työskennellyt yliopistoprofessorina ja nyt Yhdysvaltojen presidentti on pyytänyt häntä ulkoministeriksi.