Tee- ja Kahvihuone Helmessä.jpg

Tee- ja Kahvihuone Helmessä: Riana (vas.), Jarkko, Martti, Helena ja Tanja. Taustalla oleva herrasmies ei kuulu joukkoon.

Torstaina Tanja tuli Sveitsistä Suomeen, ja menin häntä vastaan Helsinki-Vantaan lentokentälle iltapäivällä. Lentokentällä oli melkoinen vilske ja vilinä, mutta niin siellä taitaa olla nykyään melkein vuorokaudet ympäri. Tanjan lento kuitenkin saapui ajoissa, ja lentokentältä ajoimme Paippisiin, jonne Tanja majoittui Suomen vierailunsa ajaksi. Tuliaisiksi Sveitsistä sain muun muassa Hilkan erinomaista kirsikkahilloa, raclettejuustoa ja suklaata.

Paippisista ajoin sakenevassa räntäsateessa Järvenpäähän Ainolaan, Jean Sibeliuksen kotimuseoon "Janne Ainolassa -konserttiin", jonka teemana oli "Suomalaisen pianomusiikin 100 vuotta". Anttikin tuli kotoa suoraan tähän konserttiin. Konsertissa esiintyi pianisti Janne Mertanen, joka soitti Sibeliuksen 50-vuotislahjaksi saamalla Steinway & Sons -flyygelillä. Tilaustyönä nimenomaan Sibeliukselle tehdyn flyygelin hankinta rahoitettiin aikanaan säveltäjän ihailijoiden järjestämällä kansalaiskeräyksellä.

Janne Mertanen soitti konsertissa Sibeliuksen musiikin lisäksi myös Joonas Kokkosen, Leevi Madetojan ja Heino Kasken musiikkia. Ainola on mukava, idyllinen ja tunnelmallinen konserttipaikka, jossa olemme käyneet monia kertoja. Kerrallaan konserttiin mahtuu ehkä nelisenkymmentä kuulijaa.

Perjantaina menin Rianaa vastaan koululle. Valmistelimme Rianan tulevaa joulukonserttia, Riana soitti pianolla konsertissa esitettävät kappaleet ja teki perheenjäsenille kutsukortit konserttiin. Martti tuli Tanjan kanssa Porvooseen ja menimme kaikki yhdessä Tee- ja Kahvihuone Helmeen kahville ja leivonnaisille. Jarkkokin liittyi joukkoon suoraan töistä.

Illalla katsoimme kotona kaksi jaksoa Netflixin The Crown -sarjaa, jonka toisen tuotantokauden jaksot olivat aamupäivällä tulleet katsottaviksi. Tekisi mieli katsoa kaikki kymmenen jaksoa saman tien, mutta pitää vähän jarrutella. Kolmatta tuotantokautta saadaan kuitenkin odottaa taas joitakin aikoja.

Lauantaina Helsingin Sanomat tarjosi lukijoilleen kaksi joulukonserttia. Me olimme Antin kanssa varanneet liput ensimmäiseen, yhdeltätoista alkavaan konserttiin. Konsertissa esiintyi Cantores Minores -poikakuoro kuoronjohtaja Hannu Norjasen johdolla ja lisäksi basso Jyrki Korhonen lauloi. Sekä Hannu Norjanen että Jyrki Korhonen ovat aikanaan aloittaneet uransa Cantores Minores -poikakuorossa.

Cantores Minores esitti sekä tuttuja että tuntemattomia joululauluja. Johanneksen kirkossa kuoron poikien äänet soivat kauniisti ja erityisen kauniilta kuulosti Kassu Halosen ja Vexi Salmen Sydämeeni joulun teen, jonka veroista en ole aikaisemmin kuullut. Jyrki Korhonen lauloi omat osuutensa kirkon urkuparvelta, ja siihen kohtaan kirkossa, jossa me istuimme, kuulosti siltä, kuin hänen äänensä olisi tullut maan alta.

Konsertin jälkeen olimme sopineet treffit Tanjan kanssa Stockan kellon alle. Sieltä jatkoimme hissillä Stockmannin kahdeksanteen kerrokseen Fazer 8th Floor Food Marketiin, jossa Tanja söi lohihampurilaisen, minä klassisen hampurilaisen ja Antti lounaan, jonka pääruokana oli Kiovan kanaa. Lounaan jälkeen Tanja jatkoi tuliaisten shoppailua Helsingissä ja me lähdimme kotiin. Yksi jakso The Crownia katsottiin illalla.