DSCN4062.JPG

Pellinkiin mennessä joudutaan käyttämään myös lossia.

Mezzosopraano Monica Groop viettää lomiaan Pellingin saaressa ja tänä vuonna hän järjesti siellä ensimmäisen Pellingin Musiikkipäivät -tapahtuman, jossa oli kolme konserttia perjantaista sunnuntaihin. Olin jo aikaisin keväällä, heti kun tilaisuuden liput tulivat myyntiin, varannut meille liput tämän päivän konserttiin "Fandango" - espanjalaisia laulu- ja tanssirytmejä. Konsertti pidettiin Skärgårdshemmetissä, jonne mahtuu vain runsaat sata henkeä. Paikka oli ääriään myöten täynnä väkeä, ja koska liput keväällä myytiin loppuun parissa päivässä, halukkaita konserttiin osallistujia olisi varmaan ollut moninkertainen määrä.

DSCN4071.JPG

Antti odottaa sisään pääsyä ja konsertin alkamista.

Tämän päivän konsertin ohjelmistossa oli ensimmäisellä puoliajalla Timo Korhosen kitaralla soittamia espanjalaisia kappaleita sekä Monica Groopin Korhosen säestyksellä esittämiä espanjalaisia lauluja. Väliajalla tarjolla oli kahvia ja suklaaleivoksia. Toisella puoliajalla esiintyi Suomen johtaviin jousikvartetteihin kuuluva Tempera-kvartetti, joka esitti Joaquin Turinan Härkätaistelijan rukouksen sekä toisena sävellyksenä yhdessä kitaristi Timo Korhosen kanssa Luigi Boccherinin Kvinteton kitaralle, jousille ja kastanjeteille D-duuri G 448 "Fandango".

Konsertti oli tyylikäs kokonaisuus, esiintyjät olivat huipputasoisia ja tunnelma pienessä Skärgårdshemmetissä oli mukava. Konsertin päätteeksi Pellingin edustaja kiitti Monica Groopia siitä, että hän oli aloittanut Pellingin Musiikkipäivät ja Monica Groop lupasi, että ne jatkuvat ensi vuonna.

Tänään on äidin ja isän 67. hääpäivä, mikä on hieno saavutus!