Maanantaina kävimme Antin kanssa lounaalla N'avetta-LeipomoKahvilassa Sipoon Västerskogissa. Söimme maukkaan lohikeittolounaan ja tilasimme keskiviikoksi voileipäkakun ja sitruuna-mustikkatortun Paippisiin Ilmajoelta tulevia vieraita varten. N'avetta on erittäin suosittu lounaspaikka, nytkin parkkipaikat olivat täynnä ja kassalla oli jonoa. Söimme lounaan ulkona, koska sää oli aurinkoinen vaikkakin hieman tuulinen.

N'avetan pihapiirissä on savusauna ja juhlasali, joita voidaan vuokrata erilaisiin tilaisuuksiin sekä pieni viehättävä sisustuspuoti Villa Nokkonen, josta ostin tuliaisiksi hauskassa nahkaista pussukkaa muistuttavassa suojaruukussa olevan rosmariinin. Vein sen Gialle, kun menin Corinnen syntymäpäivien rääppiäisiin. Jarkon perheeseen oli samana päivänä ilmestynyt uusi perheenjäsen, Rianalle hankittu kaunis ja pehmeäturkkinen Rex-kani Vili.
 
Tiistaina vietin aamupäivän Ritvan (meillä on useita Ritva-nimisiä ystäviä) kanssa. Ritva aloitteli kuvakirjan tekemistä ja autoin häntä alkuun pääsemisessä. Olen tehnyt itse jo runsaasti toistakymmentä kuvakirjaa ja siivousprojektiini kuuluukin, että teen kuvakirjat tärkeistä aihealueista, skannaan tai valokuvaan paperikuvat ja hävitän kuvat sen jälkeen. Niistä on niin vähän iloa, jos ne ovat jossain laatikoissa kasoissa sekaisin, mutta kuvakirjoissa ne pääsevät oikeuksiinsa.