Äitienpäivän vietto alkoi jo lauantaina, kun mentiin Jarkon, Gian ja Rianan kanssa syömään Gumbostrandiin N'avetan Laituri -ravintolaan. Sää oli mitä kaunein ja istuimme ravintolan yläkerran ulkoterassilla, josta oli upeat näkymät merelle. Veneliikenne oli vilkasta, koska päivä oli ihanteellinen veneilyyn. Muutama hanhiparvikin lensi mereltä kohti sisämaata ja piti melkoista ääntä.

Lauantaisin N'avetan Laiturilla on tarjolla kolmea erilaista keittoa, tällä kertaa valikoimassa oli kurpitsakeittoa, lohikeittoa ja riistakeittoa. Ikävä kyllä silloin, kun tulimme ravintolaan, lämpölevyillä oli ainoastaan kurpitsakeittoa, muita keittoja lämmitettiin, ne kun olivat päässeet loppumaan. Odottelimme terassilla ja kun seuraavan kerran menimme katsomaan, joko muitakin keittoja olisi tarjolla, ne olivat kuulemma taas loppuneet. Kuitenkaan ravintola ei ollut läheskään täynnä väkeä. Loppujen lopuksi saimme kuitenkin lohikeittoa. Olemme aikaisemminkin käyneet N'avetan Laiturilla lounaalla ja pariin kertaan joutuneet pettymään siihen, että ruokaa on joutunut odottamaan. Into käyttää paikallisen ravintolan palveluita vähenee tällaisten kokemusten myötä. Toisaalta paikka on erityisesti kesäaikaan upeine näkymineen ja isoine ulkoterasseineen miellyttävä ruokailupaikka. Lounaan jälkeen ajoimme Gumbostrand Konst & Formiin syömään Vanhan Porvoon Jäätelötehtaan ihanaa kirsikka- ja vaniljajäätelöä. Samalla katsastimme Gumbostrand Konst & Formin Gallerian kevätaiheisen ryhmänäyttelyn.

Sunnuntaina ajelin aamupäivällä Paippisiin äitiä, isää ja Marttia tapaamaan. Martin kanssa teimme lounaan ja syönnin jälkeen täytettiin sanaristikoita. Illalla Jarno ja Henna tulivat käymään. Myös sunnuntain sää oli lämmin ja aurinkoinen.

Lauantai-iltana katsottiin sekä Euroviisuja että MM-jääkiekko-ottelua, jossa Suomi voitti Kanadan. Sunnuntain Suomi - Saksa -jääkiekko-ottelun lopputulos oli pettymys, kun Saksa voitti Suomen jatkoaikamaalilla.

 

P1160535 (2).JPG

P1160564 (2).JPG

P1160551.JPG

Hanhia maalla vedessä ja ilmassa Gumbostrandissa.