P1160639.JPG

 

Järvenpään yhteiskoulun ja lukion senioreiden kevätretken tämän vuoden kohde oli Eduskuntatalo, josta olin varannut meille tunnin mittaisen opastetun kierroksen tiistaina 15.5. Paikalla meitä Jykls:n senioreita oli seitsemäntoista. Eduskuntatalo on arkkitehti Johan Sigfrid Sirénin suunnittelema ja se valmistui vuonna 1931. Eduskuntatalon peruskorjaus käynnistyi vuonna 2015 ja se saatiin valmiiksi Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden 2017 elokuussa.

Eduskuntatalo oli remontin jäljiltä upeassa kunnossa. Remontissa talon tekniikka, vesi- ja viemäriputket, lämmitysjärjestelmät ja ilmanvaihto uusittiin kokonaan, myös vesikatto uusittiin, julkisivut remontoitiin ja portaat kunnostettiin. Sisätilojen vanhat värisävyt palautettiin ja istuntosalin pronssiveistosten tilalle vaihdettiin alkuperäiset kullatut kipsiveistokset. Kaikki Eduskuntatlon alkuperäiset huonekalut ja ovet sekä muu irtaimisto kunnostettiin. Oppaamme kierrätti meitä muun muassa Eduskuntatalon valtiosalissa ja istuntosalissa ja kertoi talon suunnittelusta, rakentamisesta ja peruskorjauksesta sekä talon henkilöstöstä ja eduskunnan työskentelystä. Kiinnostavan kierroksen jälkeen siirryimme Eduskuntatalon vieressä olevaan Pikkuparlamenttiin, josta meille oli varattu kahvit.

 

20180515_170826.jpg

 

Eduskuntatalosta ajelin Herttoniemeen Ritvan ja Penan luokse, jonne Anttikin tuli hieman myöhemmin. Antin kanssa jatkoimme Roihuvuoren japanilaistyyliseen puutarhaan katsomaan kirsikkapuiden kukintaa. Kukinta oli parhaimmillaan, puut olivat täynnä auenneita kukkia, mutta vielä terälehtiä ei ollut juurikaan varissut maahan. Illaksi meillä oli hankittuna liput Ritarihuoneelle Kansalaissodan uhrien muistolle -tapahtumaan, jossa Helsingin kamarikuoro kantaesitti Alex Freemanin "Under the Arching Heavens - A Requiem"  -sävellyksen. Kansalaissota päättyi päivälleen sata vuotta sitten 15.5.1918. Konsertti oli juhlava ja kuudentoista hengen kuoro äärettömän taitava.

 

20180515_203748.jpg